Vesti Eurosport predstavlja uzbudljivu “Godinu šampiona“

Eurosport predstavlja uzbudljivu “Godinu šampiona“

Paris | 23.01.2015. | Eurosport
ESP2015yearofChampions593X360

U godini koja je pred nama, vodeća sportsko-zabavna grupa, Eurosport će u proseku ispratiti krunisanje više od jednog svetskog šampiona svakog dana, u direktnim prenosima.

Ukupno 388 sportista će osvojiti svetske titule tokom Eurosportove “Godine šampiona”, a prvo od 37 svetskih prvenstava na programu je danas u Krajšbergu u Austriji, gde će se okupiti najbolji fristajleri i snouborderi.

Eurosportov program čime zimski i letnji olimpijski sportovi, kao i različita moto takmičenja, fudbal i snuker tokom cele godine.

Od atletike do alpskog skijanja, preko plivanja do FIFA Svetskog prvenstva za žene, emiter nastavlja da se pridržava parole “#WeLiveForLive” (živimo za uživo) i u predstojećoj godini je pripremljeno preko 5.000 sati direktnih prenosa na Eurosportu i Eurosportu 2.

Pored 37 svetskih prvenstava, sportski kalendar će biti pojačan i sa tri Gren slem turnira, koje će Eurosport direktno pratiti, kao i biciklističkim trkama u okviru “Gran tura”, i sve to uz pomoć legendi sporta koje se nalaze u Eurosportovom timu.

“Sport uživo je u našim srcima od trenutka nastanka, a u ovoj “Godini šampiona”, pripremili smo više sati direktnih prenosa kao i veću ponudu internacionalnih događaja, više od bilo kog emitera”, rekao je izvršni direktor Eurosporta, Žan-Tjeri Agostin.

“Ponosni smo na dugogodišnju posvećenost sportovima uživo, koja nam je pomogla da steknemo veliko iskustvo i znanje, koje je neophodno za “šampionsku” produkciju kojom se prate šampionski poduhvati u kojima uživaju naši gledaoci na televiziji, tabletima, kompjuterima i mobilnim telefonima.”

“Za svakog Novaka Đokovića, Krisa Fruma ili Juseina Bolta, imaćemo eksperte, poput Matsa Vilandera, Grega Lemonda i Morisa Grina, koji će pružiti analizu bez premca i podeliti mišljenje sa gledaocima u našoj “Godini šampiona”.”

U januaru mesecu, gledaoci Eurosporta biće u prilici da direktno prate Australijan open, prvi gren slem u sezoni, kao i Afrički kup nacija, koji takođe počinje u danima pred nama.

O EUROSPORT GRUPI

Eurosport Grupa je vodeća evropska sportsko zabavna grupa.
U 2014., Diskaveri Komjunikejšns, svetski broj 1 u proizvodnji plaćenih TV programa, preuzeo je kontrolu nad Eurosportom, proširujući svoj portfolio na 2.7 milijardi kumulativnih pretplatnika na više od 220 zemalja i teritorija.
Eurosport je prvi panevropski TV kanal, koji se emituje na 20 jezika u 135 miliona domaćinstava širom Evrope, u 54 države. Eurosport HD je simulkast Eurosporta u visokoj rezoluciji. Eurosport 2 se gleda u 72 miliona domaćinstava na 18 jezika širom 51 teritorije. Eurosport 2 HD lansiran je avgusta 2009. Eurosport Azija-Pacifik proteže se u 16 zemalja regiona gde je pokrenut HD kanal u septembru 2011. Eurosportnews je kanal sportskih vesti koji se prenosi širom sveta. Eurosport.com, evropska broj 1 online sportska destinacija, koja ima oko 23 milliona korisnika mesečno (comScore) u međunarodnoj mreži sportskih vebsajtova na  11 jezika, uključujući Yahoo! ko-brendirane sajtove u Nemačkoj Španiji, Italiji i u Velikoj Britaniji. Eurosport.com besplatna mobilna aplikacija je dostupna na 10 jezika. Eurosport Player, Eurosportov online TV servis, emituje uživo i na zahtev sportove koji se gledaju na  PC-u u 53 države i Plejer aplikaciju dostupnu za mobilni, tablet I konekciju za  TV u 40 zemalja. Eurosport Events je grupa eksperata koji upravljaju i promovišu međunarodne sportske događaje.


SVETSKA PRVENSTVA U ZIMSKIM SPORTOVIMA 2015.

Freestyle skiing World Championships
Kreischberg, Austria,   15 – 25 January

Snowboarding World Championships
Kreischberg, Austria,   15 – 25 January

Alpine Skiing World Championships
Vail/Beaver Creek, USA,   3 – 15 February

Speed Skating Single Distances World Championships
Heerenveen, Netherlands,   12 – 15 February

Luge World Championships
Sigulda, Latvia,   14 – 15 February

Cross-country skiing World Championships
Falun, Sweden,   18 February – 1 March

Nordic combined skiing World Champs
Falun, Sweden,   18 February – 1 March

Ski Jumping World Championships
Falun, Sweden,   18 February – 1 March

Speed Skating Sprint World Championships
Astana, Kazakhstan,   28 February – 1 March

Biathlon World Championships
Kontiolahti, Finland,   3 – 15 March

Speed Skating All-Round World Champs
Calgary, Canada,   7 – 8 March

Short Track Speed Skating World Champs
Moscow, Russia,   13 – 15 March

Curling Women’s World Championships
Sapporo, Japan,   14 – 22 March

Figure Skating World Championships
Shanghai, China,   23 – 29 March

 

Komentari