Vesti Durmitor - Za skijalište Savin kuk planirano 10,4 mil EUR

Durmitor - Za skijalište Savin kuk planirano 10,4 mil EUR

Durmitor | 30.10.2021. | Mina.news
zicare Zabljak

Durmitorsko područja zahteva posebnu pažnju kada je u pitanju zaštita životne sredine i očuvanje dobra UNESCO Svetske baštine. Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne gore će na Durmitoru u sledećoj godini započeti više projekata u okviru Programa unapređenja turističke ponude.

Za skijalište na lokalitetu Savin kuk na Žabljaku planiraju se investicije ukupne vrednosti 10,4 mil EUR. Imperativ je modernizacija postojeće infrastrukture, ali u skladu sa svim UNESCO preporukama i smernicama.

Stare instalacije će biti rekonstruisane ili zamenjene novim, sve pod kontrolom, prateći očuvanje univerzalnih prirodnih dobara Svetske baštine.

Ministarstvo je ranije objavilo postupak javne nabavke za usluge izrade Studije izvodljivosti za rekonstrukciju stare ili izgradnju nove žičare koja ide postojećom trasom žičare na Savinom kuku.

- Pažljiva valorizacija lokaliteta Savin kuk, ali i ostalih lokaliteta i prostora u zahvatu Nacionalnog parka Durmitor, će doprineti turističkom razvoju i unapređenju ponude opštine Žabljak, kao i sveukupnog severnog regiona Crne Gore - zaključuje se u saopštenju koje prenosi agencija Mina.

     Izvor: eKapija

Komentari