Vesti Durmitor - Savin kuk iznajmljen za 17.400 eura mesečno

Durmitor - Savin kuk iznajmljen za 17.400 eura mesečno

Žabljak | 17.10.2012. | vijesti.me
durmitor10528a

Firma Winter Rad, odbornika žabljačkog parlamenta Danka Stijepovića, zakupac je skijališta “Savin kuk”. On je potvrdio “Vijestima” da je na jučerašnjoj licitaciji ponudio najveću cifru za mesečni zakup, odnosno 17.400 eura. Stijepović je naglasio da je učesnik njegova firma.

Stijepović će biti zakupac dela imovine Ski-centra “Durmitor” od 31. decembra do 31. marta naredne godine. Početna mesečna cena je bila 2.500 eura, a da u zimskoj turističkoj sezoni upravljaju skijalištem htelo je još četiri ponuđača.

Učesnici licitacije, pored pobednika, bili su Vukomir Marjanović, vlasnik MB hotela koji rekonstruiše i motel “Tara”, Žabljačani Mirko Vuković i Gojko Šarović i predstavnici nikšićke firme Tem komerc.

Stijepović je bio i nezavisni kandidat za žabljačkog gradonačelnika, a preko liste grupa građana “Srcem za Žabljak” osvoio je odborničko mesto. Osnovna delatnost njegove firme za građevinarstvo, trgovinu i usluge, prema podacima iz registra preduzeća, je izgradnja (ne)stambenih zgrada. To pokazuje da stečajna uprava očigledno nije tražila ponuđača sa odgovarajućim referencama.

Stečajni upravnik u Ski-centru “Durmitor” Čedo Gospić nije želeo da o zakupu priča za javnost već je to najavio nakon licitacije. Licitacija je najavljena za sredu, a iz Udruženja manjinskih akcionara preduzeća su sinoć saopštili da su iznenađeni što je obavljena ranije.

U stečajnu masu preduzeća nakon višegodišnjeg nelegalnog gazdovanja biznismena Radovana Grbovića, što je sudski potvrđeno, vraćene su uspinjače, ski-liftovi, ugostiteljski objekti i ostala imovina skijališta.

Zakup kao način funkcionisanja skijališta naredne zime, najavio je ministar turizma Predrag Sekulić. U Udruženju manjinskih deoničara smatraju da je tender za prodaju skijališta i ostale imovine bio samo farsa, a strahovali su da stečajna uprava hoće “Savin kuk” opet da prepusti Grboviću.

Grbović je bio dugogodišnji direktor Ski-centra dok je bio u državnom vlasništvu, a od imovine firme je u maju 2003, potpisujući ugovor o zakupu sa svojom firmom, osnovao Nju ski-centar “Durmitor”, koji je kasnije likvidiran. Brzo nakon toga, on osniva novu firmu Grbović kompani, preko kojeg je upravljao državnom imovinom. Poslije osam godina suđenja, Grbović je konačno izgubio spor u aprilu ove godine i morao je da vrati imovinu. Stečajna uprava je od tada dva puta pokušavala da proda imovinu Ski-centra, ali nije uspela, nakon čega je raspisan tender za zakup.


Udruženja akcionara: Štrajkovaćemo

Predsjednik Upravnog odbora Udruženje akcionara Ski-centra “Durmitor” Veselin Knežević smatra da je farsa nedavno objavljivanje tendera za prodaju imovine preduzeća.

“Cilj je da se sve odugovlači i da se imovina obezvrijedi kako bi je neko, putem slobodne pogodbe, kupio za male pare”, ocijenio je Knežević. On je poručio da neće dozvoliti da se to uradi.

“Štrajkovaćemo pa makar nas pobili. Istrajaćemo u zahtjevu da nam se ispate besplatne dionice. Tražimo da se stečajni upravnik izjasni o imovini koju je Grbović koristio, a nije vratio. Gdje su snjegotabači koje je koristio”, pitao je Knežević.

Komentari