Vesti Durmitor - Kompnija Voli zakupac na Savinom kuku?

Durmitor - Kompnija Voli zakupac na Savinom kuku?

Žasbljak | 27.09.2012. | dan.co.me
12

Svjestan činjenice da imate pravo na gorčinu, molim vas da ishitreno ne govorite o blokadi skijališta Savin kuk, rekao je ministar turizma Predrag Sekulić manjinskim akcionarima ski-centra, sa kojima se sastao tokom radne posete Žabljaku.
– Složićemo se da država nije reagovala na pravi način, jer je trebalo reagovati na vrijeme. Sada stvari možda idu sporo, ali smo obavezni poštovati zakonsku proceduru. Garantujem vam da ministarstvo na čijem sam čelu neće nikoga štititi i tražićemo da se utvrdi odgovornost. Zalagaću se da svako odgovara za svoje postupke – rekao je Sekulić, podsećajući da se problem skijalištra pokušava rešiti davanjem u zakup, dok se ne pojavi ozbiljan kupac.

Predsednik Udruženja akcionara ski-centra, koje broji 460 članova, Simo Stanić je istakao da su od 2003, pokušavali legalnim putem da reše problem, ali nisu uspeli.
– Tvrdim krajnje odgovorno, makar poginuo na Savinom kuku, da ovo skijalište ove zime neće raditi sve dok se ne riješe naša pitanja. Znate li kakvo je stanje opreme? Ne daj bože da neko izgubi život na žičari, ko će biti odgovoran? – pitao je Stanić i istakao da se žičara neće izdavati u zakup pod ovako neregularnim uslovima.

Bez ski-centra "Savin kuk" Žabljak je mrtav. Tražimo da država stane iza ovog skijališta i ne trebaju nam nikavi partneri. Nas 460 samo tražimo zakonom zagarantovana prava – kategoričan je bio Stanić, kojeg su jednoglasno podržali svi članovi udruženja prisutni u velikoj sali SO Žabljak, gdje se sastanak održavao.

Akcionar Milovan Đurđić smatra da je za haotično stanje skijališta krivac država, dok predsednik sindikata Mićo Karadžić podseća na neregulisane obaveze prema nezaposlenima.
– Ne primamo plate mesecima, nemamo osiguranje, zdravstvenu zaštitu, niti nam se uplaćuje staž. Pitam vas koji je naš status, šta ćete konkretno uraditi i kada – pitao je Karadžić Sekulića.

– Prvi korak je da uzložimo određena sredstva i što prije pronaćemo kvalitetnog zakupca za ovu sezonu. Već imamo načelan dogovor za zakup – rekao je Sekulić „Danu”, ne želeći da otkrije ime zakupca.

„Dan” saznaje nezvanično iz više izvora da se radi o kompaniji Voli.


               Izvor:  B.Š.    www.dan.co.me

Komentari