Vesti Divčibare - Ski staza "Crni vrh" počinje sa radom u sredu 15. decembra

Divčibare - Ski staza "Crni vrh" počinje sa radom u sredu 15. decembra

Divčibare | 14.12.2021. | kolubarske.rs
divci960x584

Kategorije

Ski staza "Crni vrh", u okviru Divčibare Ski Resorta, počinje sa radom u sredu 15. decembra. Kako je saopšteno iz Divčibare Ski Resorta, na stazi ima 50 centimetara utabanog snega, narednih dana biće i dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa do kraja nedelje biće novih snežnih padavina. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

Cena dnevne ski karte kreće se, u zavisnosti od uzrasta, od 1200 do 1550 dinara, deset dana u sezoni od 9.250 do 11.550, dok sezonski ski pas košta od 26.400 do 33.000 dinara.

Iz Divčibare Ski Resort kažu da je dostupna i online prodaja, tako da skijašima i snouborderima preporučuju da ski karte kupe online jer će na taj način biti izbegnute gužve.

Ski staza "Crni vrh" duga je 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, koji broji pet topova i dve žirafe, kao i blizine velikim gradovima zbog čega je na skijanje moguće doći čak i na dan, ova staza postaje sve atraktivnija za skijaše i bordere, kao i za one koji žele da nauče da skijaju. Osim iz okolnih mesta i gradova najveća poseta skijaša i bordera očekuje se iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Obrenovca, Čačka i Loznice.

U dnu staze nalazi se ski poligon u okviru kojeg će raditi ski škola za decu i odrasle. Na stazi će raditi objekat za iznajmljivanje opreme, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije.

Pored same polazne stanice žičare Crni vrh nalazi se ugostiteljski objekat DivčiBAR. "Sa prostranih prozora ovog objekta pruža se najlepši pogled na ski stazu Crni vrh i šumu koja je uokviruje. Planinskog izgleda, urbanog šarma i jakog karaktera: DivčiBAR restoran i bar mesto koje obavezno treba da posetite tokom vašeg boravka na Divčibarama", poručuju iz Divčibare Ski Resorta.

      Izvor: kolubarske.rs


Galerija slika

Komentari