Vesti Crni vrh, Bor - Završena skijaška sezona

Crni vrh, Bor - Završena skijaška sezona

Bor | 11.03.2013. | rtvbor.rs
0113skijanje1a

Skijaška sezona na Crnom vrhu kod Bora, tokom koje je stazama prošlo više od tri hiljade skijaša, uspešno je završena. Više od tri hiljade skijaša, dva uspešna takmičenja, mnogo Borana, ali i gostiju iz gradova širom Srbije i susednih zemalja – podaci su koji opisuju uspešno završenu skijašku sezonu na Crnom vrhu kog Bora. Nadležni u Javnom preduzeću „Borski turistički centar“ ističu da je ovo samo dobar početak i osnova za naredne godine.

Ovo je za nas bila jedna veoma uspešna skijaška sezona. Imali smo dva takmičenja, 20. januara otvaranje žičare i skijališta i 16. februara takmičenje Ciciban kup za najmlađe skijaše iz Bora i okoline. Osim Borana, imali smo goste iz Zaječara, Majdanpeka, Negotina, Kladova, Paraćina i Jagodine. Crni vrh su posetili i gosti iz Makedonije, ali i ono što je za nas veoma značajno, turisti iz Bugarske. Poslednjeg skijaškog vikenda imali smo čak i goste iz Velike Britanije, bili su u poseti prijateljima, čuli za Crni vrh i došli da vide. Za nas je veoma pozitivno to što su oduševljeni prirodom i organizacijom na skijalištu“ – rekao je Aleksandar Milikić, v. d. direktora JP „Borski turistički centar“.

Poverenje ljubitelja skijanja koji su ove godine došli treba opravdati, a vrata su otvorena i drugim turistima koji žele da upoznaju lepote Bora i svoje veštine oprobaju na Crnom vrhu. Zbog toga, nadležni u Javnom preduzeću „Borski turistički centar“ već planiraju narednu sezonu kada očekuju još više skijaša.

Ove godine postavljena je osnova za uspešno skijanje i tokom narednih sezona, obezbeđene su mreže i kompletna oprema, uz skijaše su bile ekipe Hitne pomoći i Gorske službe spašavanja, a formirana je i redarska služba. Za narednu sezonu u planu je da se preurede postojeće staze, da se srede objekat za iznajmljivanje skijaške opreme, ambulanta i kafić“ – dodao je Milikić.

 

Komentari