Vesti Crni vrh, Bor - Počelo skijanje, besplatan ski pas

Crni vrh, Bor - Počelo skijanje, besplatan ski pas

Crni vrh, Bor | 29.01.2017. | Borskojezero.info
skijanje2017 524

Kategorije

Povezane strane

Skijaška sezona na planini Crni vrh kod Bora počela je prethodnog vikenda sa više od mesec i po dana zakašnjenja. Razlog kašnjenja su administrativne i pravne procedure nakon likvidacije preduzeća "Borski turistički centar". Na početku sezone skijanje će biti besplatno, a radno vreme žičara je od 10 do 16 sati.

Nakon likvidacije preduzeća koje je do sada upravljalo skijalištem i klizalištem u Boru i preuzimanja nadležnosti od strane Ustanove "Sportski centar" u Boru, stekli su se uslovi za početak zimske sezone, rekao je za Televiziju Bor, Milan Ilić, direktor Ustanove "Sportski centar". On kaže da su problemi rešeni u saradnji sa opštinom Bor i da je ovog vikenda sve postalo spremno za početak rada.

"Na Crnom vrhu su utabane i mala i velika staza, navukli smo sneg tamo gde je bilo potrebno, žičare su spremne", rekao je Topalović u petak u izjavi za TV Bor i dodao da je lokalna samouprava obezbedila da u narednom periodu skijanje bude besplatno.

Radno vreme skijališta na Crnom vrhu je od 10 do 16 časova, a iako je prethodnih godina bilo organizovanog prevoza od Bora do skijališta, za sada nema indicija da će autobusi na ovoj liniji saobraćati i ove godine.

 


Komentari