Vesti Crna Gora - Ove zime radiće šest skijališta

Crna Gora - Ove zime radiće šest skijališta

Crna Gora | 13.12.2018. | rtcg.me
crna gora 2007

Crnogorska skijališta spremno dočekuju predstojeću zimsku turističku sezonu. Biće aktivno šest skijališta - Savin kuk i Javorovača na Durmitoru, Kolašin 1450 i Kolašin 1600, Vučje u Nikšiću i Hajla u Rožajama.

Skijališta će biti otvorena već predstojećeg vikenda, dok će skijalište Kolašin 1600 otvoriti svoja vrata ljubiteljima belih sportova uoči Nove godine.

Cene usluga na skijalištima, prema rečima izvršnog direktora Skijališta Crne Gore Miloša Popovića, biće na nivou prošlogodišnjih, a u funkciji će biti kompletna infrastruktura kao i prethodne sezone.

Kako je objasnio, u ski-centru Savin kuk na Durmitoru u funkciji će biti dve dvosed žičare, tri ski-lifta i dečiji ski-lift koji opslužuju oko pet kilometara skijaških staza, dok će na ski-centru Kolašin 1450 biti u funkciji dve žičare (šestosed i dvosed), pet ski-liftova i dečiji ski-lift koji opslužuju oko 25 km skijaških staza.

“Cene skipass karata će biti na prošlogodišnjem nivou dok će cene najtraženijih ski-pasova u ski-centru Savin kuk na Durmitoru iznositi: 12 eura jednodnevni skipas, osam eura poludnevni ski-pas, osam eura dečiji ski-pas, dok će u ski-centru Kolašin 1450 cene iznositi 15 eura jednodnevni ski-pas i 11 eura dečji ski-pas”, rekao je Popović.

“Ski-centri će početi da rade u punom kapacitetu već od predstojećeg vikenda, a puni kapacitet rada infrastrukture skijališta će biti uslovljen snežnim padavinama, koje očekujemo”, najavio je Popović.

-----------------------------------------

Za vikend 15. i 16. decembra otvaranje zimske sezone na Žabljaku

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, povodom zvaničnog otvaranja zimske sezone u subotu i nedjelju, 15. i 16. decembra 2018. organizuje “ski opening” vikend na Žabljaku.

U subotu 15. decembra posetioci Žabljaka, moći će da uživaju u besplatnom celodnevnom programu na skijalištu Savin kuk i gradskom trgu. Za najmlađe su obezbeđeni instruktori skijanja, animator, sanke, karte za avanturistički park, zabavne igre. Program aktivnosti za odrasle podrazumeva besplatan ski pas, karte za avanturistički park i šetnju krpljama,

U nedjelju 16. decembra sve posetioce ski centra Savin kuk očekuje 50% popusta na cene ski pasa.

Oba dana vikenda Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizuje i besplatan autobuski prevoz za sve zainteresovane. Rezervacije mjesta mogu se obaviti najkasnije do četvrtka, 13. decembra, besplatnim pozivom na broj call centra 0 8000 1300 od 7:00 -15:00 sati.

U subotu 15. decembra polazak iz Podgorice, planiran je u 08.00 sati ispred hotela “Podgorica”, a povratak u 16.00 sati sa Savinog kuka ili 20:00 sati sa Trga Durmitorskih ratnika. Obezbeđen je i prevoz sa skijališta do trga u 15:30 sati.

U nedelju 16. decembra polazak iz Podgorice planiran je u 8.00 sati ispred hotela “Podgorica”, a povratak sa skijališta Savin kuk je u 16:00 sati.

Nakon Žabljaka, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovaće sličan ski opening događaj i u Kolašinu.

 

 

Komentari