Vesti Cmiljača, Bijelo polje - Izgradnja ski centra, kako dalje?

Cmiljača, Bijelo polje - Izgradnja ski centra, kako dalje?

Bijelo polje | 17.07.2022. | eKapija
cmiljaca960x584

Izgradnja ski centra Cmiljača i uređenje Đalovića pećine (do koje vodi žičara) najvažniji su projekti koji se sprovode u Bijelom Polju, a njihova ukupna vrednost je 45 mil EUR.

Tokom posete ovom gradu, ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović posetio je lokaciju budućeg skijališta na kome je postavljen deo infrastrukture (žičare) a na kojem se očekuje nastavak radova.

Tokom sastanka sa predsednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem razmatrani su brojni razvojni potencijali opštine, a dogovoreno je da se oformi radni tim predstavnika vlade i drugih nadležnih institucija i opštine kako bi se direktno pratila realizacija projekata ski centra Cmiljača i Đalovića pećine.

- Želimo da nešto što je započeto i završimo. Zato sam danas tu, da sa problemima sa kojima se suočava Bijelo Polje upoznam i premijera i ministre i da pronađemo neki model, najbrži način da završimo kapitalne projekte da bi se opština dalje razvijala - kazao je Đurović.

Predsjednik Opštine zahvalio se na poseti ministru Đuroviću.

- Iskoristili smo priliku da prezentujemo šta je to rađeno u Bijelom Polju proteklih 4 godine i šta su to razvojni potencijali Bijelog Polja, pre svega u turističkom smislu. Mislim da smo naišli na razumijevanje i obećanje vlade da će učiniti sve da nam pomogne - kazao je Smolović.

          Izvor: eKapija


Komentari