Vesti Bučje, Priboj - Planira se izgradnja ski staze i manjih žičara

Bučje, Priboj - Planira se izgradnja ski staze i manjih žičara

Bučje, Priboj | 30.10.2021. | ekapija.com
bucje1190520tw1024

U mestu Bučje u opštini Priboj u toku su radovi na rekonstrukciji i prenameni objekta stare škole u turistički lokalitet - školu za nastavu u prirodi, radi promocije turističkih potencijala Opštine.

Opština Priboj je u narednoj godini stavila u prioritet i rekonstrukciju puta prema Bučju, a sa Skijalištima Srbije se već razgovora o uređenju ski staza i postavljanju manjih žičara, na terenima koji su idealni za uživanje u zimskim sportovima - istakao je Marko Janjušević, koordinator projekta.

Objekat škole za nastavu u prirodi će imati kapacitet od oko 60 ležajeva, kuhinju-restoran, teretanu i učionice za nastavu, a spoljno uređenje podrazumevaće dva terena za košarku, terene za odbojku i mali fudbal, rekreativne sprave za teretanu na otvorenom i igralište za decu. Predviđen je i parking prostor i spoljna rasveta.

Objekat će biti idealan i za planinarska društva zbog ambijenta u kojem se nalazi. Predeli izuzetnih odlika kao što su kanjon Sutjeske i blizina visoravni Krnjača povoljni su za slobodno penjanje i istraživanje biodiverziteta.

     Izvor: eKapija

 

Komentari