Vesti Božidar Maljković izabran za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije

Božidar Maljković izabran za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije

Beograd | 09.06.2017. | OKS.rs
Bozidar Maljkovic 540x328

Božidar Maljković izabran je za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije na sednici Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije održanoj 09. maja 2017. u Domu Vojske Srbije.

„Izbor za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije predstavlja pre svega veliku čast i krunu moje karijere u sportu,“ rekao je novoizabrani predsednik OKS Božidar Maljković i dodao, „u sportu se čuda ne dešavaju, ona se stvaraju. Ne želim da budem počasni, već predsednik koji će da radi. Želim da sa svojim saradnicima uradim velike stvari i da našim sportistima, junacima i junakinjma omogućimo da osvajaju medalje.“

U svom obraćanju delegatima Božidar Maljković je najpe iskoristio priliku da čestita prethodnom rukovodstvu na čelu sa Vlade Divcem na svemu urađenom i postignutom i da čestita svim osvajačima medalja u prethodnom olimpijskom ciklusu. Članovima Skupštine, odnosno predstavnicima saveza olimpijskih sportova rekao je da će vrata Olimpijskog komiteta uvek biti otvorena za njih i da ne priznaje podelu na velike i male sportove. Maljković je naglasio da će OKS u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije raditi na daljem razvoju infrastrukture u našoj zemlji i da će se zalagati da sportisti Srbije u što većem broju, svoje pripreme sprovode u zemlji, a da za to imaju sve neophodne uslove. On je istakao i da će nastojati da u narednom periodu Olimpijski komitet Srbije dobije novu kuću.

U razgovoru sa novinarima Božidar Maljković je izneo jednu od svojih ideja o formiranju fonda „Olimpijsko srce“ koji bi trebalo da brine o „bivšim“ olimpijcima.     

Delegati Skupštine OKS danas su birali i članove Izvršnog i Nadzornog odbora. U novom sazivu Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije za ciklus Tokio 2020 biće: Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije, Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Željko Trajković, predsenik Rvačkog saveza Srbije, Iva Popović, predsednik Saveza za sinhrono plivanje Srbije, Snežana Žugić, generalni sekretar Saveza za skokove u vodu Srbije, Vladeta Radivojević, predsednik Skijaškog saveza Srbije, Nenad Petković, generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije i Milorad Krivokapić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Na predlog novoizabranog predsednika članovi Izvršnog odbora u novom sazivu biće i Žarko Zečević, Bogdan Obradović i Milica Mandić.

Nadzorni odbor u novom sazivu činiće: Dušan Vulević iz Atletskog saveza Srbije, Željko Kojić iz  Fudbaskog saveza Srbije i Veroljub Dugalić iz Odbojkaškog saveza Srbije.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, na predlog predsednika Božidara Maljkovića biće, kao i u prethodna dva olimpijska ciklusa Đorđe Višacki.

Skuptšina OKS primila je u članstvo četiri nacionalne federacije čiji će se sportovi naći na programu igara u Tokiju 2020: Karate federaciju Srbije, Bejzbol savez Srbije, Softbol savez Srbije i Sportski penjački savez.

         Izvor, foto: OKS.RS

 

Galerija slika

Komentari