Vesti Bjelašnica - Garancija za projekte KJP ZOI '84

Bjelašnica - Garancija za projekte KJP ZOI '84

Sarajevo | 09.06.2012. | bhski.ba
0 174

"Vlada Kantona Sarajevo je kao vlasnik KJP ZOI `84, dala garancije da će finansirati studije izvodljivosti u slučaju da im se odobri korištenje EU fondova. Postoje planovi za realizaciju 14 značajnih projekata za koje bi se apliciralo, a oni se, uglavnom, odnose na Ski-centar Bjelašnica - Igman. Projekti se odnose na nabavku opreme (mašine za uređenje staza i ostala oprema neophodna za rad), obnovu elektroenergetskih sistema, sistem zasneživanja uz izgradnju akumulacija, obnovu vertikalnog transporta, rasveta", izjavila je za Oslobođenje portparolka KJP ZOI `84 Muamera Šehić.

Tako je Vlada prihvatila garanciju za finansiranje studije izvodljivosti za potrebe povlačenja IPA nepovratnih sredstava za podršku projektima ZOI-ja od 150.000 eura u tekućoj godini. Studija će se raditi za onaj projekat, za koji se odluči kantonalno preduzeće.

Inače, KJP ZOI `84 i Olimpijski centar Jahorina zajednički se kandiduju za domaćina EYOF 2017. godine (Evropska omladinska olimpijada), a istovremeno apliciraju i za IPA fondove u ovoj i narednoj godini u visini od osam miliona eura.


Javni radovi na Igmanu i Bjelašnici

Od ponedeljka, 11. juna na Igmanu i Bjelašnici odpočinje sa odvijanjem Javnih radova. U naredna 2 meseca  40 angažovanih lica radiće na uređenju pešačkih staza i staza za bicikliste, uređenje parkova za decu, čišćenje šumskog otpada, uređenje prilaznih puteva, uređenje prostora za izletnike, kao i pripremne aktivnosti za predstojeću zimsku turističku sezonu.


      Foto: Tatatatira

Komentari