Vesti Bjelasica, Kolašin - Boka Group gradi ski resort

Bjelasica, Kolašin - Boka Group gradi ski resort

Kolašin | 15.05.2014. | cdm.me
skicentarkolasin1450800x486

Boka Group planira da u Crnoj Gori izgradi prvi ski rizort, najavili su njeni predstavnici na sajmu nekretnina i investicija u Miločeru.

Boka Group, koja u Tivtu gradi prvi golf teren sa 18 rupa u ovom delu Jadrana, predstavila je na sajmu novi projekat, brendiran pod imenom Boka Ski Kolašin 1450, prenosi agencija MINA BUSINESS

“Prepoznajući razvojne potencijale severne regije, cilj Boka Group je da sa izgradnjom kapaciteta, neophodnih za skijaški sport, učini Kolašin prestižnom i primamljivom turističkom destinacijom u međunarodnim okvirima, sa ambicijom da ovaj projekat postane pokretačka snaga razvoja severa Crne Gore”, navodi se u saopštenju kompanije.

Osnivač i izvršni direktor Boka Group Džon Kenedi rekao je da taj projekat predstavlja deo korporativne strategije kompanije, čiji je cilj da obezbeđivanjem neophodnih sadržaja stvori sve uslove za produžetak turističke sezone.

“Na severu smo uvideli šansu za razvoj još jednog međunarodnog sporta, koji u kombinaciji sa našim golf projektom treba da stvori sinergetski efekat, čiju će pozitivnu stranu osetiti sve strukture društva u Crnoj Gori”, kazao je on.

Prema Kenedijevim  rečima, uskoro će krenuti implementacija projekta, a od velike pomoći biće postojeća infrastruktura i kapaciteti ski centra, što već na samom početku značajno redukuje troškove.

“Uveren sam da će ovaj ski rizort postati centar zimskog turizma i jedan od najkonkurentnijih u regionu”, smatra on.

Ski resort u Kolašinu, kako je saopšteno, biće izgrađen prema najvišim međunarodnim standardima, a projekat predviđa izgradnju nekoliko kondo-hotela, rezidencijalnih šalea, maloprodajnih i komercijalnih objekata, unapređenje postojeće ski infrastrukture i izgradnju dodatnih ski staza i žičara.

 

Komentari