Vesti Biver Krik, SP - Šampionat je završen, Maze i Feninger najuspešnije

Biver Krik, SP - Šampionat je završen, Maze i Feninger najuspešnije

USA | 17.02.2015. | eurosport.com
2015 World Championships logo640x2

Posle 13 dana vrhunskog sportskog događaja u Biver Kriku i Vejlu, u nedelju je svečano zatvoreno FIS Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju. Na 11 takmičenja, mnoge nacije su imale priliku da osvoje odličja, ali su se na podijume penjali sportisti iz deset zemalja.

Austrija je ukupno najuspešnija selekcija u Biver Kriku, sa osvojenih devet medalja, osam u pojedinačnoj konkurenciji i jedno zlato u timskom nastupu. Austrijanke su dale veliki doprinos reprezentaciji, jer su osvojile ukupno pet medalja.

Amerikanci su u drugoj nedelji takmičenja uspeli da dođu do dva zlata i sa pet osvojenih medalja ukupno, zauzimaju drugo mesto.

Tina Meze je osvojila sve medalje za Sloveniju, dva zlata i srebro, čime je dovela svoju reprezentaciju na treće mesto.

Uz Tinu Maze, najuspešnija skijašica je Ana Feninger. Slovenka je bila najbolja u spustu i alpskoj kombinaciji, bila je prva pratilja Feningerovoj u superveleslalomu, a Austrijanka je ubedljivo slavila u veleslalomu, a titulu u spustu je ispustila za dve stotinke.

Najviše medalja u muškoj konkurenciji osvojio je Marsel Hiršer, bio je najbolji u alpskoj kombinaciji i na timskom takmičenju, a u veleslalomu je izgubio zlato od Teda Ligetija.

Preko 25.000 gledalaca je na stadionu "Crveni rep" uživo pratilo takmičenje u slalomu i obe konkurencije, a procena je da se na licu mesta tokom šampionata okupilo oko 125.000 gledalaca.

 

Komentari