Vesti Biatlonac pozajmio pare da u Oslu trči za Srbiju!

Biatlonac pozajmio pare da u Oslu trči za Srbiju!

| 07.03.2013. | kurir-info.rs
milankotihomir2

Najbolji srpski biatlonac Milanko Petrović morao da se snalazi kako zna i ume da bi učestvovao u trci Svetskog kupa. Slučaj skijašice Nevene Ignjatović, koja je na Staroj planini ostala bez novca, nažalost nije jedini sportski skandal Srbije. Naš najbolji biatlonac Milanko Petrović morao je da pozajmljuje pare kako bi se pod srpskom zastavom takmičio u trci Svetskog kupa u Oslu koji se održao of 27.feb - 03. marta 2013.! Da sve bude gore, kad je stigao na sever Evrope, saznao je da mu je otkazan hotel!

- Šta da vam kažem, to je neverovatno i neozbiljno. Istina je da je posudio novac, koji će refundirati IBU, ali nikad se do sada nije dešavalo da novac obezbeđuje takmičar, nego Savez - kaže predsednik Milankovog kluba Lavina Milan Sretenović i dodaje:
- Najgore je to što je neko iz Saveza ranije otkazao hotel u Oslu, a da mu to niko nije rekao, pa su on i njegov trener morali da plate po 150 evra za drugi hotel, organizator im nije obezbedio smeštaj. A sledećeg dana je učestvovao na takmičenju i još je ostvario dobar rezultat. Jedina prava pomoć stiže od OK Srbije i njima svaka čast.

Sretenović tvrdi da se na Petrovića vrši pritisak.
- Milanko odlično funkcioniše s Milosavljevićem, ali je on smenjen s mesta trenera reprezentacije. Tako da se na njega vrše pritisci i onemogućeno mu je da radi s njim. Petrović sve to vrlo teško podnosi - kaže Sretenović.

         Izvor: kurir-info.rs  (P. G.)

Ilić: Biće sve refundirano

Predsednik Biatlon saveza Srbije Milivoje Ilić smatra da od ovog slučaja ne treba da se pravi afera i da će novac Petroviću biti refundiran.
- Sve što smo imali za startap troškove, dali smo, rastežemo se koliki je guber. To nije veliki iznos. Pored Milanka, tamo je još jedan naš takmičar, Damir Rastić, koji je takođe sve sam finansirao. Činjenica je da za to takmičenje nismo imali zatvorenu finansijski konstrukciju, ali sada je to rešeno, pa će im biti refundirano - kaže Ilić.

Komentari