Vesti Biatlon, SP - Milanko Petrović u popteri dve pozicije bolji

Biatlon, SP - Milanko Petrović u popteri dve pozicije bolji

Nove Mesto, Cze | 10.02.2013. | Skijanje.rs
petrovic49nasvetu2

Nakon jučerašnje sprint trke, danas je na Svetskom Biatlon prvenstvu u Novom Mestu u Čepkoj vožena trka Potere (Pursuit). Jučerašnjim plasmanom na 49. mesto u sprintu, najbolji srpski biatlonac Milanko petrović je izborio učešće (među prvih 60 plasiranih) na današnjoj trci Potere na 12,5km.

Startovao je 49. 2min i 14 sek nakon vodećeg Svendsena i na kraju trku završio za dva mesta boljoj poziciji, na 47. mestu. Tokom trke potere se četiri puta izlazilo na strelište. Na prva tri pucanja je imao po dva promašaja, a četvrta serija je bila bez promašaja. I ovog puta se ponovila situacija sa odličnim trlčanjem uz manje sreće u pucanju, ali na kraju je ipak imao bolji rezultat od jučerašnjeg.

"Danas je trčanje bilo veoma dobro ali pucanje ooooopet lose. Samo dva mesta napred, ali dosta je i to :)" - napisao je Milanko nakon trke na svom profilu.

Emil Hegle SVENDSEN (NOR) i Martin FOURCADE (FRA) zadržali su prvo, odnosno drugo mesto. Treći je Rus  Anton SHIPULIN. Juče trećeplasirani Slovenac Jakov FAK je pokvario plasman zauzevši 6. mesto kao i legendarni Ole Einar BJOERNDALEN koji je posle 4. mesta u sprintu današnju poteru završio na 10. mestu.

Komentari