Vesti Biatlon - Razvojni dečiji kamp na Dvorišima na Jahoprini

Biatlon - Razvojni dečiji kamp na Dvorišima na Jahoprini

Pale | 23.08.2019. | princip
Biatlon kamp Pale 2019 2 960x584

U Palama i na Dvorištima, na Jahorini, u sredu 21. avgusta je počeo sedmodnevni dečiji Biatlon kamp na kojem učestvuje oko 50 devojčica i dečaka iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH, rekao je za agenciju Srna predsednik biatlon komisije Ski-saveza BiH, Miroslav Goreta.

Goreta je istakao da će tokom kampa vrhunski stručnjaci upoznati decu od devet do 14 godina o ovom sportu i animirati ih da mu se ozbiljnije posvete.

"Sa decom će se najviše raditi na usavršavanju gađanja, a takmičarske mete i oružje na kojima će deca trenirati obezbedio je Biatlon savez Hrvatske", rekao je Goreta i dodao da će deca dva puta dnevno imati treninge u sportskoj dvorani "Peki" u Palama i na Dvorištima.

On je naglasio da je kamp rezultat dogovora koji je postignut na Biatlon konferenciji balkanskih zemalja, koja je održana u maju u Rijeci.

"Benefite koje nose kampovi ovog tipa prepoznali su i drugi savezi u regionu, a Smučarskom klubu "Romanija", kao tehničkom organizatoru, ovo znači i svojevrsno priznanje jer su se u savezima i rukovodili time da taj segment povere klubu koji ima uslove da bude dobar domaćin", istakao je Goreta.

On je napomenuo da će u nedjelju, 25. avgusta, svi polaznici kampa učestvovati na Ski-roler trci "Pale 2019", organizovanoj povodom Dana i krsne slave opštine Pale - Uspenja Presvete Bogorodice, i kroz tu jedinstvenu manifestaciju na ovim prostorima upoznati sve o dražima nordijskih disciplina.

Organizator kampa je Ski-savez BiH, a tehnički organizator Smučarski klub "Romanija" iz Pala.

 

Galerija slika

Komentari