Vesti Biatlon - Najveći uspeh do sada, Milanko Petrović 5. u poteri

Biatlon - Najveći uspeh do sada, Milanko Petrović 5. u poteri

Forni Avoltri, Ita | 21.07.2013. | skijanje.rs
milanko petijul2013800x486

Najbolji srpski biatlonac Milanko Petrović, član beogradskog ski kluba "Lavina", nastavlja da pomera granice uspeha u srpskom biatlonu. Poslednjeg dana IBU letnjeg biatlon Svetskog prvenstva koje se održava u mestu Forni Avoltri (ITA), vožena je trka potere na kojoj je Milanko zauzeo fenomenalno 5. mesto. Emir Hrkalović je trku zavšio na 23. mestu.

Pobednik trke je slovenac Klemen Bauer sa ukupnim vremenom 34:29,7 sa 3 promašaja. Juče vodeći u trci Sprinta italijan Lukas Hofer imao je 5 promašaja, i pored 46 sekundi prednosti nad slovencem, morao je da se zadovolji drugim mestom sa zaostatkom od samo 9,4 sekunde za prvoplasiranim Bauerom. Treće i četvro mesto zauzimaju takođe italijani Markus Windisch i Pietro Dutto.

Milanko Petrović je do odličnog plasmana na 5. mesto došao pre svega dobrim trčanjem. Kada bi se merilo samo trčanje, Milanko bi imao samo 2 sekunde zoaostaka za vodećim. Koliko je to njegovo trčanje danas bilo dobro govori i to da je današnju poteru startovao kao 9. sa zaostatkom 1:41. U 4 serije po 5 pucanja u stojećem ili ležećem stavu imao je ukupno 5 promašaja (1+2+1+1) i morao je da vozi isto toliko kaznenih krugova. Ipak, on je danas u poteri prestigao četvoricu ispred sebe i na kraju zauzeo 5 mesto sa ukupnim zaostatkom 1 minut i 44,8 sekundi.

Drugi srpski takmičar Emir Hrkalović je popravio jučerašnji plasman koji mu je odredio 28 startni broj u današnjoj poteri i start sa zaostatkom od 3:39. On je danas zauzeo 23 mesto uz 7 promašaja (2+1+3+1) i ukupnim zaostatkom od 8:55,0.

Trener Tihomir Milosavljević nije krio zadovoljstvo ostvarenim plasmanima - "Danasnjim rezultatom pokazali smo da smo na pravom putu, fenomenalno trčanje uliva nadu da se može još bolje."

Darko Damjanovski (MKD) nije uspeo da završi današnju poteru, a Nemanja Košarac (BIH) nije startovao trku.

Odlične rezultate u juniorskoj konkurenciji je ostvario mladi Dino Bitković iz Delnica, jedini hrvatski takmičar na ovom prvenstvu. On je juče na trci Sprinta osvoijo srebrnu medalju, a na današnjoj poteri je na kraju bio treći sa bronzanim odličjem.

 

Galerija slika

Komentari