Vesti Biatlon - Milanko Petrović se povukao iz sporta u kome je postigao najbolje rezultate ikad za Srbiju

Biatlon - Milanko Petrović se povukao iz sporta u kome je postigao najbolje rezultate ikad za Srbiju

| 08.05.2014. | zurnal.rs
milanko640x2

Usled nemogućnosti da se do početka novog ciklusa priprema za predstojeću sezonu nađu rešenja za probleme koje je Milanko Petrović (25) imao sa matičnim Savezom, srpski biatlonac definitivno se povukao iz zimskog sporta u kome je postigao najbolje rezultate ikad za Srbiju.

Momak iz Sjenice poslao je pismo Vanji Udovičiću, ministru omladine i sporta, kako bi se zahvalio na uloženom trudu da se dođe do dogovora sa BSS.

Kao što je već pisano, Petrović i njegov trener Tihomir Milosavljević već više od dve godine nalaze se na marginama odnosa sa Savezom, suprotstavljajući se idejama i programima koje su Predsedništvo i Stručni savet nudili. Milosavljević je 2012. smenjen sa čela nacionalnog tima, a jedini je Petrović nastavio da radi sa njim.

Dok su ostali biatlonci imali finansijsku podršku BSS za pripreme, najbolji je sopstveni program pokrivao sredstvima iz školarine Međunarodnog olimpijskog komiteta, i podrškom Olimpijskog komiteta Srbije, odnosno Ministarstva omladine i sporta.

Milanko je prestanak bavljenja biatlonom najavio po povratku iz Sočija, pošto je na sednici Predsedništva u Sjenici, dok je još bio u Rusiji, doneta odluka da se njegovom treneru oduzme pravo na akreditacije za učešće na svim nadmetanjima.

– Rekao sam da ću za eventualno rešenje problema čekati do početka maja, kad bi trebalo da krenem sa pripremama. Možda su neki mislili da je to ucena, ne shvatajući ozbiljno da je meni izuzetno važno da počnem da radim u normalnim uslovima ili da ne radim uopšte. Zahvalan sam ministru Udovičiću i njegovim saradnicima što su još u martu primili mene i trenera i uložili trud da nam se pomogne. U BSS očigledno nije bilo želje da se sport postavi konačno na zdrave noge, da porodice Rastić, Hodžić i Krsmanović prestanu da upravljaju. Nelegitimni predsednik Milivoje Ilić, kome se spori mandat na arbitraži Olimpijskog komiteta, nijednom mi se nije obratio od sastanka koji smo imali kod pomoćnika ministra Dragana Atanasova pre mesec dana. Selektor Murat Hodžić nije se interesovao za moje pripreme – komentarisao je Petrović.

U narednim danima Milanko će tražiti ispisnicu iz BSS.

 

Galerija slika

Komentari