Vesti Biatlon - Milanko Petrović na završnim pripremama u Skandinaviji

Biatlon - Milanko Petrović na završnim pripremama u Skandinaviji

Idre, Swe | 10.11.2013. | skijanje.rs
milanko640x389

Najbolji srpski biatlonac Milanko Petrović nalazi se na završnim pripremama u Skandinaviji pred početak IBU Svetskog kupa u biatlonu. Nakon predhodnih priprema na Pokljuki u Sloveniji Milanko se na kratko vratio u Srbiju i tom prilikom uradio testiranja u Zavodu za sport i medicinu Srbije.

Na put ka Skandinaviji je krenuo 4. novembra. Prvi treninzi su odrađeni u Oslu, a danas u nedelju 10. novembra odradio je prve ovosezonske pripreme na snegu u mestu Idre, Dalarnas Lan u Švedskoj.

"Staza je odmah pored apartmana, mada još uvek nema mnogo snega i staza je kratka ali može da se trenira i puca. Ovde ostajemo do takmičenja u Ostersundu i odavde ćemo ići i na Fis trku u skijaškom trčanju" - izjavio je za Ski portal skijanje.rs Milankov trener Tihomir Milosavljević.

U Idre-Fjallu se 23 i 24 voze biatlon trke IBU Cup 1, oba dana u sprintu na 7,5 km.
A zatim u Ostersudu od 28.11 do 02.12.2013. se održava prva trka IBU biatlon Svetskog kupa (E.ON IBU World Cup 1 Biathlon). Na programu je:
- 28. novembra trka na 20 km individual
- 30. novembra 10km, sprint
- 01. decembra 12,5km potera

Milanko će u Ostersudu startovati sprint trku, i zatim ako se kvalifikuje voziće i poteru. Međutim, njegov start trke na 20km je doveden u pitanje. Kako je naveo trener Milosavljević, Milankov start na ovoj trci koče u Biatlon savezu Srbije: "Mi smo tražili da startujemo, čak i razgovarali sa direktorom sportskog dela OKS i ukazali da bi se moglo desiti da Milanko ne startuje jer Bitlon savezu Srbije žele nekog drugog da prijave za učešće na toj trci".

Na zvaničnom IBU sajtu još uvek nije objavljena Startna lista za ovo prvo biatlon Svetski kup takmičenje u švedskom Ostersundu.

 

Galerija slika

Komentari