Vesti Biatlon – Đorđe Gubić naš najuspešniji takmičar na Prvenstvu Balkana u Bugarskoj

Biatlon – Đorđe Gubić naš najuspešniji takmičar na Prvenstvu Balkana u Bugarskoj

Bansko, BUL | 31.03.2015. | zlatiborpress.rs
bugbalkankupmart2015592

Kadet Biatlon kluba Zlatibor, Đorđe Gubić, ovu takmičarsku sezonu završio je uspešnim nastupom na Prvenstvu Balkana u Borovecu (Bugarska), gde je osim njega našu zemlju predstavljalo još sedmoro takmičara. On je po ostvarenim rezultatima bio najuspešniji predstavnik Srbije.

Đorđe je u miks štafeti zauzeo drugo mesto. On i Anastasija Vojinović su, zajedno sa dvoje rumunskih biatlonaca (s obzirom da naša zemlja nije imala drugog ženskog predstavnika), u ukupnom plasmanu bili iza pobedničkog tima Rumunije, a ispred štafete Bugarske. Đorđe je u ovoj kategoriji selektiran kao naš najbolji takmičar. U ostalim kategorijama, u konkurenciji 22 takmičara, Gubić je zauzeo 7. mesto u sprintu, dok je osmo mesto zauzeo u poteri i na individualu.

Na ovom takmičenju učestvovala je samo mlada reprezentacija naše zemlje (kadeti), dok seniori i juniori nisu učestvovali s obzirom na prilično ispunjen raspored tokom ove takmičarske sezone, u kojoj su imali takmičenja u okviru IBU Kupa i Svetskog Kupa, kao i učešće na Svetskom i Evropskom prvenstvu.

Đorđe Gubić je tokom ove sezone ostvario nekoliko veoma dobrih rezultata, kako u biatlonu, tako i u nordijskom skijanju. Najveći uspeh svakako je ostvaren u Sjenici, na Balkan Kupu, u okviru kojeg je održano i Prvenstvo Srbije, kada je osvojio ukupno četiri zlatne medalje. Takođe u Sjenici, na „ Otvorenom prvenstvu Sjenice u biatlonu i nordijskom skijanju “ zauzeo je dva treća mesta.

Što se tiče skijaškog trčanja, najbolji rezultat ostvario je na „Grijanje invest“ takmičenju na Jahorini, gde je kao predstavnik SK Zmajevac osvojio najsjajnije odličje u konkurenciji juniora.

 

Galerija slika

Komentari