Vesti Besna kobila - Sastanak IO Ski saveza jugistočne Srbije

Besna kobila - Sastanak IO Ski saveza jugistočne Srbije

Besna kobila | 17.11.2012.
skisavezjisrb200

U subotu 17.11.2012. održan je sastanak Izvršnog odbora Skijaškog saveza jugoistočne Srbije u Planinarskom domu na Besnoj kobili. Tom prilikom, predstavnici ski klubovi iz ovog dela Srbije su upoznati sa aktivnostima i planovima nedavno osnovanog Skijaškog kluba "Besna kobila" iz Vranja i skijališta na Besnoj kobili.

Razmatrani su novi pravilnici Alpskog kupa Srbije, na nacionalnom i regionalnom nivou, usvojen je i kalendar takmičenja SS JIS za 2013 . godinu a organizovaće se i seminar za tehničke delegate takmičenja. U ovom regionalnom skijaskom savezu organizovaće obeležavanje Svetskog dana snega - 20.01.2013.


Na sastanku su donete sledeće odluke:

1. Skijaški klub "Besna kobila" iz Vranja jednoglasno je primljen u Skijaški savez jugoistočne Srbije, pošto je dobio rešenje o registraciji.

2. Usvojen je sledeći kalendar takmičenja Alpskog kupa Srbije 2013. godine za region jugoistočne Srbije:

27.01. Kup Midžora Midžor-Knjaževac St. Planina
09.02. Pantin memorijal Niš Besna kobila
10.02. Besnokobilski kup Besna kobila - Vranje Besna kobila
16.02. Crnovrški kup Bakar - Bor Crni vrh
17.02. Kup Kraljevice Kraljevica - Zaječar Kraljevica

Midžor iz Knjaževca kandidovao se za organizovanje prvenstva države (cicibani, deca ili oboje) na Staroj planini. Bakar iz Bora kandidovao se za organizaciju nacionalnog alpskog kupa za cicibane (22/23.02.) Midžor iz Knjaževvca i Niš biće organizatori Kupa JIS od 1. do 3.marta na Staroj planini, u okviru nacionalnih takmičenja za Alpski kup.

3. Formirana je Takmičarska komisija SS JIS, čiji su članovi Abdula Bajrami, predsednik (Bakar, Bor), Radovan Magdalenić (Kraljevica, Zaječar) i predstavnik SK Niš, koji će biti naknadno određen.

4. Odlučeno je da svaki klub uzme učešća u organizovanju obeležavanja Svetskog dana snega. Predloženo je da se akcija istovremeno održi na sledećih deset planina: Rajkovo (Majdanpek), Crni vrh (Bor), Kraljevica (Zaječar), Radan (Boljevac), Stara planina (Knjaževac), Vidlič (Pirot), Suva planina (Niš) Kukavica (Leskovac, Grdelica, Predejane), Vlasina (Vladičin han, Surdulica) i Besna kobila (Vranje).

5. Odlučeno je da se, ako ima objektivnih mogućnosti, pre početka sezone održe seminari za sudije i trenere i da se na seminar za tehničke delegate upute najiskusniji kadrovi iz regiona.

6. Odlučeno je da se ispita mogućnost obnove skijaških aktivnosti u PSD Kukavica (Leskovac) i SK Predejane, čiji su predsednici poginuli u saobraćajnim nesrećama, da se pomogne osnivanje skijaških klubova u Vladičinom Hanu i Surdulici i da se pruži stručna i logistička podrška klubu Medved 1936. iz Boljevca, kako bi bila uređena skijaška staza na Rtnju.

7. Odlučeno je da se u sledećoj letnjoj sezoni nastavi aktivnost na širenju discipline slalom na rolerima i da se obave pripreme za organizovanje regionalne lige u slalomu na rolerima.

Članovi IO SS JIS upoznati su sa akcijom na homologizovanju skijaških staza u regionu i Srbiji, sa sadržajem novih pravilnika u alpskom skijanju i sa radom postojeće male staze (350 m) i Doma planinara na Besnoj kobili, kao i sa planovima za izgradnju ski-staze sa sidrom na ovoj planini.

SKIJAŠKI SAVEZ JIS
Zoran Jenić, predsednik

Komentari