Vesti Besna Kobila - Na skijalištu deca iz celog sveta

Besna Kobila - Na skijalištu deca iz celog sveta

Besna kobila, Vranje | 04.02.2016. | Đorđe Dedinac
BK image 02 02 16 640x389

Sezona na Besnoj kobili uprkos nedostatku snega je u punom jeku. Trenutno je u funkciji samo poligon za obuku skijaša. Zbog nedostatka snega ostale staze trenutno nisu u funkciji. Trenutno sneg uveliko pada, tako da se očekuje da će za vikend sve staze ponovo biti u funkciji.

Smeštajni kapaciteti su popunjeni do poslednjeg kreveta. U planinarskom domu trenutno borave deca iz Vranjskih osnovnih škola i dvanaestoro dece koja trenutno borave u Srbiji kao učenici na razmeni.

Po prvi put u planinarskom domu su deca iz Meksika, Nemačke, Rusije, Italije i Islanda. Neki od njih su po prvi put videli sneg i naučili prve korake na skijama. Uspeli su čak i da osvoje treći vrh centralne Srbije, vrh Besne kobile(1923 mnv).

Domaćini ovoj deci su skijaški klub Besna kobila i Interkultura iz Beograda, inače ogranak AFSa, Svetske organizacije za razmenu đaka. Ovo je prvi put da deca koja dolaze na razmenu đaka u Srbiju,imaju zajedničko zimovanje. Utisci su jako pozitivni i nadamo se da će od iduće školske godine ovo u ući u redovan program za decu na razmeni. Besnu kobilu smo izabrali zbog uslova koje nam pruža, zbog svojih prirodnih lepota, uslova za skijanje i pre svega ljubaznih domaćina iz skijaškog kluba Besna kobila, rekla je Ivana Gazikalovć Pavlović direktorka Interkulture.

Trenutno je u toku konkurs za porodice domaćine koje žele da u toku školske 2016/2017 godine ugoste neko od dece na razmeni, a takođe prijavljuju se i deca iz Srbije koja žele da idu na razmenu u neku od zemalja Evrope ili sveta.

Što se tiče aktivnosti skijaškog kluba "Besna kobila", jedan deo takmičara je u Banskom, a u subotu im se pridružuju i ostala deca. U Banskom ćemo trenirati do 13.02.2016. a posle toga svakog vikenda do kraja marta očekuju ih trke u okviru Alpskog kupa Srbije i iz kalendara Alpskog kupa Jugoistočne Srbije.

                             Za Skijanje.rs   Đorđe Dedinac

 

Galerija slika

Komentari