Vesti Beograd - „Sankanijada“ na Košutnjaku

Beograd - „Sankanijada“ na Košutnjaku

Beograd | 11.02.2012. | Danas
images43a

Tradicionalna „Sankanijada“ petnaesta po redu, biće održana danas na Košutnjaku. Manifestacija počinje u podne na ski-stazi kluba „Aleksandar“ a pokrovitelj je opština Čukarica u saradnji sa JP „Ada Ciganlija“.

„Sankanijada“ predstavlja neobičan primer takmičenja u sankanju, na svemu osim na sankama. Zbog specifičnosti takmičenja, postoje i razne kategorije nagrada. Tako će se, na primer, birati najkreativnije sredstvo za sankanje, najmlađi i najstariji učesnik, kao i prva tri učesnika koja su prošla kroz cilj. Na posebnost takmičenja ukazuje i nagrada za najsporijeg takmičara.

Za sve učesnike ski-klub „Aleksandar“ priprema tople čajeve, kuvano vino i rakiju, a biće i dosta hrane.

Pored ovoga, u šest beogradskih opštinama odabrane su ulice za sankanje. Sekretarijat za saobraćaj dao je nalog JKP Beograd-put da se u ulicama predviđenim za sankanje postavi saobraćajna signalizacija i i zaštitna mreža.
- Ljubitelji sankanja moći će da uživaju u Ulici Katarine Ivanović (od Zaplanjske do Valentina Vodnika) i u Grčića Milenka (od Ustaničke do Stefana Prvovenčanog) na Voždovcu.
- Na Zvezdari zatvorena je Ulica M. Milićevića, od Vojvode Savatija do D. Tucovića i Šabačka od Rifata Burdževića do D. Tucovića.
- Na teritoriji opštine Palilula, za sankanje je predviđena Ulica Maljenska, od trafostanice do Uralske, i Danila Ilića od Čiče Romanijskog do Pribojske.
- U Rakovici deca će se sankati u Ulici Stanka Paunovića, od Bogdana Žerajića do Borske.
- Na opštini Savski venac, sankanje je moguće u Senjačkoj ulici od Perside Milenković do Vojislava Vučkovića i u Fabrisovoj, od Zvečanske do Dobropoljske.
- Na Čukarici, za uživanje u snegu predviđena je Ulica Vladimira Ćopića od Zdravka Jovanovića do Ulice kraljevačkih žrtava.

Komentari