Vesti Beograd - Izložba najlepših fotografija Jahorine autorke Marije Nišić

Beograd - Izložba najlepših fotografija Jahorine autorke Marije Nišić

Beograd | 16.04.2019. | OC Jahorina
mmisic zoom1 960

U prijatnoj atmosferi beogradske galerije Zoom u ponedeljak 15. aprila je, povodom proslave izuzetno uspešne zimske turističke sezone Olimpijskog centra Jahorina, održana multimedijalna izložba "Greben" autorke Marije Nišić.

Izložbu je otvorio direktor Olimpijskog centra Jahorina i pozdravio sve prisutne.

"Dragi gosti, prijatelji, partneri, mediji i svi vi ljubitelji Jahorine i fotografije hvala Vam što ste se odazvali našem pozivu te što ćemo večeras zajedno kroz fotografije naše koleginice Marije Nišić imati priliku da vidimo najljepše predjele Jahorine. Marija je vredno radila na pripremi ove izložbe i mislim da njen fotografski talenat neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Jedan od razloga organizacije foto izložbe je i proslava povodom istorijske ski sezone na Jahorini koja, nećete verovati, još uvek traje. Danas je 138 dan skijanja na Jahorini, premašeni su svi rezultati, zabeležene su drastične promene na bolje na šta sam izuzetno ponosan. Broj skijaša porastao je za fascninatnih 225%, prihodi za 170% dok je indirektan prihod od skijališta dostigao 1.250.000 KM.
Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima jer ovo je naš zajednički uspijeh i kako ja volim da kažem na Jahorini se ove sezone dogodio pravi olimpijski podvig. Hvala Vam još jednom, nadam se da ćemo zajednički uživati u večerašnjoj izložbi i da će ona biti poziv za sve Vas da nas posetite i u letnjem periodu kada pripremamo mnogo novina i iznenađenja."

Direktor Dejan Ljevnajić je istakao da je posebno ponosan što je izložbu pripremila Mišićeva koja je deo uspešnog Olimpijskog tima “Jahorina” i koja je u ovoj planini pronašla inspiraciju kao što je pronalaze i svi koji na nju dođu.

Autor izložbe Marija Nišić rekla je da je dva meseca vršila selekciju fotografija i radova koji će u narednim danima biti prikazani beogradskoj publici i da njenim radovima dominiraju motivi ranog jutra i predvečerja, koje ona smatra i najlepšim trenucima na Jahorini.

“Raduje me da ono u čemu sam ja uživala bar jednim delom vide oni koji nisu bili u prilici da dođu na Jahorinu i tako je upoznaju”, rekla je Nišićeva.

Fotografska izložba okupila je mnogobrojne ljubitelje Jahorine, fotografije ali i prijatelje ove planine.

 

Galerija slika

Komentari