Vesti Avala - Zaključen ugovor o izradi projekta skijaške infrastrukture

Avala - Zaključen ugovor o izradi projekta skijaške infrastrukture

Avala, Beograd | 09.04.2019. | e-kapija
featured 3

Konkretni koraci kako bi zaživela ski staza na Avali su preduzeti. Projekat o izradi skijaške infrastrukture zaključen je krajem februara sa konzorcijumom Integral trading corporation i Ornament invest ingenering, koja je bila jedini ponuđač na tenderu.

Firma koja je dobila posao u narednom periodu imaće zadatak da uradi prikaz pozicija svih sadržaja koji se planiraju na Avali, a koji bi se uklopili u celinu sa postojećim.

Da bi se iskoristila mogućnost terena, potrebno je predvideti optimalnu dužinu ski staze. Kako je bilo ranije najavljeno iz JP Skijališta Srbije, staza će biti duga oko 550 metara, a na jednom delu biće postavljena posebna podloga kako bi mogla da se koristi i kad nema snega.

Kako se navodi u objašnjenju, kada je reč o avantura parku, potrebno je odrediti poziciju instalacija kako bi se vodilo računa o bezbednosti korisnika. Na prostoru avantura parka planirane su lijane, surf daske, kao i mnogobrojne druge zanimacije za posetioce.
Ovaj konzorcijum moraće da izradi poziciju boba na šinama, zip-lajna, mini golf terena.

Ovaj kompleks nalaziće se ispod tornja do podnožja planine uz Mitrovićev dom.

Troškovi izgradnje skijališta trebalo bi da iznose oko 5 mil EUR. Staza na Avali će biti u kategoriji plave, odnosno srednje teške kategorije.

    Izvor: Novosti

Komentari