Vesti Alpsko sklijanje - Marija Hefl-Riš najbolja na drugom spustu u kanadskom Lejk Luizu

Alpsko sklijanje - Marija Hefl-Riš najbolja na drugom spustu u kanadskom Lejk Luizu

Lake Louise, CAN | 07.12.2013. | b92.net
hefelrisll07122013

Alpsko sklijanje - Marija Hefl-Riš najbolja na drugom spustu u kanadskom Lejk Luizu. Nemačka skijašica Marija Hefl-Riš došla je do druge pobede za nešto više od 24 sata, pošto je slavila i na drugom spustu u kanadskom Lejk Luizu.

Hefl-Rišova je, isto kao i u petak, odskijala sjajno i trijumfovala je u vremenu od 1:55.09 minuta.

Drugo mesto, sa zaostatkom od 34 stotinke, zauzela je Tina Vajrater iz Lihtenštajna, dok je treće vreme imala Austrijanka Ana Feninger.

Nemačka skijašica je još na samom startu sezone pokazala da je u mnogo boljoj formi nego tokom prethodne, a to se posebno videlo u Lejk Luizu. Hefl-Rišova je u najprestižnijoj discipline na legendarnoj stazi u kanadskom ski centru bila klasa za sebe i zasluženo je ostvarila dvostruko slavlje.

Vajraterova je bila 34 stotinke iza Nemice, dok je Feningerova bila još 13 stotih delova sekundi dalje. Najbolje tri pratila je Švajcarkinja Marijen Kaufman-Abderhalden, ispred Elene Fankini iz Italije, aktuelne osvajačice Svetskog kupa Tine Maze i Austrijanke Kornelije Hiter. Prvih deset kompletirale su Kajsa Kling iz Švedske, Švajcarkinja Dominik Gisin i Elizabet Gergl iz Austrije.

Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa Lindzi Von, koja se dan ranije vratila na stazu posle desetomesečne pauze, imala je 11. vreme, sa jednom sekundom i 26 stotinki zaostatka u odnosu na Hefl-Rišovu.

Posle sedam trka u generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Hefl-Rišova sa 393 boda, ispred Švajcarkinje Lare Gut, koja ima 346. U poretku spusta, Nemica je takođe prva sa 236 bodova, a prati je Fankinijeva sa 165.

U Lejk Luizu se takmičenje nastavlja u nedelju, za kada je zakazan superveleslalom.

     Foto: fis-ski.com

 

Komentari