Vesti Alpsko skijanje - Vonova se vraća, Zuzulova propušta sezonu

Alpsko skijanje - Vonova se vraća, Zuzulova propušta sezonu

| 27.11.2013. | b92net
lindzivonll

Amerikanka Lindzi Von se vraća na stazu i nastupiće na Svetskom kupu u Lejk Luizu?

Slovačka skjašica Veronika Velez-Zuzulova propustiće sezonu zbog povrede kolena.

Trener ženskog američkog ski tima Aleks Hedlmozer rekao je da ostaje nada da će Lindzi Von nastupiti u Lejk Luizu u okviru Svetskog kupa. Vonova je predstojećeg vikenda u Biver Kriku trebalo da se vrati na stazu posle višemesečne pauze zbog povrede kolena, ali je prošle nedelje na treningu obnovila povredu. Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa zato je bila primorana da odloži povratak, ali je odmah istakla da joj je želja da skija u Lejk Luizu.

Povratak zavisi samo od nje. Samo ona zna kako se oseća i da li ima bolove u kolenu. Ostaje nada da će se pojaviti na startnoj kapiji u Lejk Luizu 6. decembra“, rekao je Hedlmozer.

Američka skijašica je prošlog februara pokidala ligamente desnog kolena prilikom pada na Svetskom prvenstvu Šladmingu, a pre nedelju dana je na planini Koper lakše povredila isto koleno na treningu.

Predstojećeg vikenda u američkom Biver Kriku voziće se trke Svetskog kupa u spustu, super veleslalomu i veleslalomu.

----

Slovačka skjašica Veronika Velez-Zuzulova propustiće sezonu zbog povrede kolena. Velez-Zuzulova je bila treća u slalomu u poretku Svetskog kupa prošle sezone i važila je za favoritkinju za osvajanje medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Tužna sam jer moram da vas obavestim da je za mene gotova olimpijska sezona“, rekla je Zuzulova.

29-godišnja skijašica će morati na operaciju 2. januara u Lionu, a planira da se vrati na stazu sledeće sezone. Slovačka skijašica je ostvarila prvu pobedu u Svetskom kupu u decembru prošle godine u Zemeringu, u Austriji, a pobedila je i u paralel slalomu u Minhenu.

 

Galerija slika

Komentari