Vesti Alpsko skijanje - Svetski kup u Garmišu 27-29. januar

Alpsko skijanje - Svetski kup u Garmišu 27-29. januar

Garmisch Partenkirchen, GER | 27.01.2017. | b92.net
64.kandahar 17 540x328

FIS Svetski kup u alpskom skijanju za muškarce nastavljen je ovog vikenda na Kandahar stazi u Garmiš-Partenkirhenu u Nemačkoj.

Čuvena staza Kandahar u Garmiš-Partenkirhenu uz Kicbil i Vengen predstavlja evropski spust klasik. Na stazi dugoj 3.33km, takmičari u spustu će proći put od raja do pakla, jer je Kandahar jedna od najzahtevnijih pista u kalendaru Svetskog kupa, na kojoj se takmičenja održavaju još od 1954. godine.

Petak 27.01.2017. SPUST
Američki skijaš Trevis Ganong slavio je u Garmišu u spustu u okviru Svetskog kupa u petak 27.01.2017. Genonj je iznenadio Norvežanina Ćetila Jansruda i Italijana Petera Fila u trci koja je menjala otkazanu u Vengenu, a koju je obeležilo i nekoliko padova.

Amerikanac je ostvario drugu pobedu u karijeri, prvu od Santa Katerine 2014, a četvrti podijum. Ganong je prvi skijaš iz SAD koji je slavio na stazi "Kandahar".

Zbog nesrećnih padova i povreda Amerikanca Stivena Najmena i Francuza Valentana Žiru Moana, organizatori su odlučili da prekinu trening.

Skijaši sezonu nastavljaju na istom mestu u subotu kada je na programu novi spust, gde je Jansrud i dalje u vođstvu ali sa svega tri boda ispred Fila.

Nedelja 29.01.2017.
Austrijanac Marsel Hiršer slavio je u veleslalomu u Garmiš-Partenkirhenu. On je zahvaljujući odličnoj drugoj vožnji došao do pobede u vremenu 2:39,95 minuta. Posle prve vožnje prvoplasirani je bio Francuz Pintorol, koji je bio mnogo slabiji u drugoj vožnji pa je na kraju zauzeo četvrto mesto. Drugi je bio Šveđanin Olson sa 1,5 sekundi sporijim vremenom od Hiršera, dok je treće mesto osvojio Nemac Luic sa 1,95 sekundi sporijim vermenom.
To je 20. pobeda Hiršera u veleslalomu u Svetskom klupu, a on je u Garmišu slavio i prošle godine. Hišrer je prvi u ukupnom poretku sa 1.260 bodova, ispred Norvežanina Kristofersena i Francuza Pintorola.

Galerija slika

Komentari