Vesti Alpsko skijanje - Svetski kup tradicionalno počinje trkama u Zeldenu

Alpsko skijanje - Svetski kup tradicionalno počinje trkama u Zeldenu

Solden, AUS | 02.10.2015. | Eurosport.rs
solden 2015640x389

Tradicionalno, krajem oktobra, iznad Ical doline u Tirolu, na glečeru Retenbah u Austriji startuje nova sezona FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju. 24. oktobra na programu je veleslalom u ženskoj konkurenciji, a dan kasnije, u istoj disciplini, veštinu će demonstrirati muškarci. Prve trke su zakazane u 9:30, dok su druge na programu od 13 časova, uz direktan prenos na Eurosportu.

Veleslalom u Zeldenu ove godina slavi važan jubilej, jer će se pedesti put održati trke Svetskog kupa. Čast austrijskog skijanja braniće prošlosezonski osvajači velikih Kristalnih globusa, Marsel Hiršer i Ana Feninger. Austrija je najuspešnija skijaška nacija, jer od 1970. godine, alpska zemlja je dala pobednike na 833 trke u muškoj i ženskoj konkurenciji. Marsel Hiršer poslednje četiri sezone suvereno vlada u muškom skijanju, 26-godišnji Austrijanac je prošle godine slavio u Zeldenu, ispred Frica Dopfera iz Nemačke i Aleksisa Panturoa iz Francuske.

Ana Feninger je minule sezone zabeležila šest pobeda u Svetskom kupu, uključujući i takmičenje u Zeldenu. 25-godišnja Austrijanka iz Haleina dominira u veleslalomu i kombinaciji, a veliki Kristalni globus osvajala je u poslednje dve sezone. Pre godinu dana, na Retenbah glečeru Austrijanka je slavila ispred Mihaele Šifrin i Eva-Marije Bren.

 

Galerija slika

Komentari