Vesti Alpsko skijanje, SK - Šesta pobeda Kristofersena u Šladmingu

Alpsko skijanje, SK - Šesta pobeda Kristofersena u Šladmingu

Schladming, AUT | 27.01.2016. | b92.net
KristofersenW01

Norveški skijaš Henrik Kristofersen došao je do šeste pobede u slalomu na sedam trka u toj disciplini ove sezone u austrijskom Šladmingu. Kristofersen je trijumf ostvario u ukupnom vremenu od 1:42.20 minuta, sa 61 stotinkom prednosti u odnosu na miljenika domaće publike Marsela Hiršera.

Njima dvojici se na podijumu pridružio Rus Aleksander Horošilov, koji je bio 77 stotih delova sekunde iza Kristofersena.

Posle prve vožnje, u vođstvu se nalazio Nemac Feliks Nojrojter, sa 53 stotinke prednosti u odnosu na Stefana Grosa iz Italije, dok je Kristofersen bio treći, više od sekunde iza vodećeg. Hiršer je tada bio tek na 22. mestu, više od dve i po sekunde iza Nojrojtera, pošto je imao problema sa skijaškim naočarima pod reflektorima u Šladmingu.

U drugoj vožnji, Hiršer je odskijao maestralno i odmah ostvario veliku prednost, a rivali redom nisu uspevali da ga preteknu. To je jedino uspeo Kristofersen, da bi Gros izgubio mnogo vremena, a Nojrojter na kraju ’zajahao’ kapiju.

Najbolju trojicu sledili su Nemci Dominik Štele i Fric Dopfer, ispred Grosa i Sebastijana Fos-Solevaga iz Norveške. Najbolju desetoricu kompletirali su Italijan Patrik Taler, ispred još jednog norveškog skijaša Džonatana Nordbotena i Marka Digrubera iz Austrije.

Zahvaljujući drugom mestu, Hiršer je preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa od Norvežanina Aksela Lunda Svindala, za kojeg je sezona završena. Austrijanac sada ima 969 bodova, 53 više od Svindala, dok je Kristofersen treći sa 871. U poretku slaloma, Kristofersen je prvi sa 680 bodova, ispred Hiršera sa 500.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja u subotu spustom u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

 

Komentari