Vesti Alpsko skijanje SK - Sedma pobeda Lindzi Von na spustu u Kortini d’Ampeco

Alpsko skijanje SK - Sedma pobeda Lindzi Von na spustu u Kortini d’Ampeco

Cortina d'Ampezzo, ITA | 23.01.2016. | b92.net
cortina wc3

Američka skijašica Lindzi Von postavila je novi rekord po broju pobeda u spustu trijumfom na trci u toj disciplini u italijanskoj Kortini d’Ampeco. Vonova je u Kortini ostvarila sedmu pobedu ove sezone, 37. u spustu, a 74. u karijeri u vremenu od 1:37.01 minuta i zvanično pokazala da je kraljica brzine.

Drugo mesto, sa 28 stotinki zaostatka, zauzela je Kanađana Larisa Jurkif, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Lara Gut iz Švajcarske.

Pre dve nedelje, Vonova se izjednačila sa legendarnom Austrijankom Anemari Moser-Prel po broju pobeda u spustu, a već na sledeću trku u toj disciplini iskoristila je da ispiše nove stranice istorije.

Do trenutka kada je Vonova izašla na stazu u vođstvu se nalazila Tina Vajrater iz Lihtenštajna i kada ju je nadmašila za sekundu bilo je jasno da će je teško pomeriti sa čela. Ispostavilo se da je upravo tako i bilo, pošto je njena glavna rivalka – Gutova bila 67 stotinki iza i morala je da se zadovolji trećim mestom.

Četvrtu poziciju zauzela je Vajraterova, ispred Italijanke Johane Šnarf, Edit Mikloš iz Mađarske i Šveđanke Kajse Kling. Nemica Viktorija Rebensburg bila je osma, dok su Verena Štufer iz Italije i Austrijanka Mirjam Puhner podelile deveto mesto.

Gutova trenutno vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 810 bodova, deset više od Vonove. Amerikanka je prva u poretku spusta sa 400 bodova, a prati je Jurkivova sa 278.

Takmičenje u Kortini d’Ampeco se nastavlja u nedelju superveleslalomom.

Komentari