Vesti Alpsko skijanje, SK - Savršen vikend za Lindzi Von

Alpsko skijanje, SK - Savršen vikend za Lindzi Von

Lake Louise (CAN) | 06.12.2015. | b92.net
Lindsey Vonn llI

Američka skijašica Lindzi Von kompletirala je savršen vikend u kanadskom Lejk Luizu, trećim trijumfom za samo tri dana. Vonova je od petka do nedelje dovela svoj broj trijumfa u tom ski centru na 18, a broj svojih pobeda u Svetskom kupu do 70, pošto je slavila na dva spusta i jednom superveleslalomu.

Njoj je to četvrti ‘het-trik’ u karijeri, a tri puta ga je ostvarila u Lejk Luizu, prethodno 2011. i 2012. godine. Tri puta za tri dana je slavila još samo u austrijskom Haus im Enštalu u januaru 2010. godine. Posle apsolutne dominacije u spustu u petak i subotu, Amerikanka je ostvarila najubedljiviju pobedu tokom vikenda u superveleslalomu, u vremenu od 1:19.79 minuta.

Drugo mesto, sa jednom sekundom i 32 stotinke, zauzela je Austrijanka Tamara Tipler, dok je treća bila njena sunarodnica Kornelija Hiter, koja je bila samo tri stotinke dalje.

Tiplerova je vrlo brzo posle starta došla do čelne pozicije i držala ju je čak i kada su brojne favoritkinje došle na red, a poklekla je tek kada se na stazi našla Vonova. Najbliža joj je bila Hiterova, koja se jedina uz američku skijašicu tri dana zaredom našla na pobedničkom postolju.

Najbolje tri skijašice sledila je Italijanka Johana Šnarf, ispred Lote Smiset Sejersted iz Norveške, Nemice Viktorije Rebensburg i Lare Gut iz Švajcarske. Među najboljih deset našle su se i Nikol Šmidhofer iz Austrije, Italijanka Nađa Fankini i Tina Vajrater iz Lihtenštajna.

Posle treće pobede ove sezone, Vonova drži čelnu poziciju u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 300 bodova, deset više od sunarodnice Mikaele Šifrin.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se narednog vikenda u švedskom Oreu trkama u tehničkim disciplinama.

Komentari