Vesti Alpsko skijanje SK - Pobeda Šifrin u Češkoj i Kristofersena u Sloveniji

Alpsko skijanje SK - Pobeda Šifrin u Češkoj i Kristofersena u Sloveniji

CZE, SLO | 09.03.2019. | b92.net
sm kg 09032019

U subotu 09.marta vožene su trke Svetskog kupa u alpskom skijanju. Skijašice su vozile slalom u Špindleruvu Mlinu u Češkoj gde je pobedila amerikanka Mikaela Šifrin.
Skijaši su vozili veleslalom u Kranjskoj Gori u Sloveniji na kome je pobedio Norveški skijaš Henrik Kristofersen.

Subota, 09.mart, slalom, Spindleruv Mlyn - Češka

Američka skijašica Mikaela Šifrin ostvarila je danas rekordnu 15. pobedu u sezoni, pošto je trijumfovala u slalomu održanom u češkom Špindleruvu Mlinu.

Šifrin je već obezbedila titulu u Svetkom kupu, kao i mali Kristalni globus u slalomu, a danas je samo potvrdila svoju dominaciju u ovoj sezoni.

Nijedan drugi skijaš, u obe konkurencije, nije slavio na više od 14 trka u jednoj sezoni u 53 godine dugoj istoriji takmičenja.

Šifrin je do pobede stigla rezultatom 1:38,98.

Drugo mesto osvojila je Švajcarkinja Vendi Holdener koja je za pobednicom zaostala 0,85 sekundi, dok je treća bila Slovakinja Petra Vlhova sa zaostatkom od 2,03 sekunde.


Subota, 09.mart, veleslalom, Kranjska Gora - Slovenija

Norveški skijaš Henrik Kristofersen pobednik je veleslaloma koji se u okviru Svetskog kupa vozio u Kranjskoj Gori. Kristofersen je do pobede stigao rezultatom 2:26,63.

Drugo mesto osvojio je njegov zemljak Rasmus Vindingstad sa 24 stotinke zaostatka, dok je treći bio Marko Odermat iz Švajcarske koji je za pobednikom zaostao 56 stotinki.

Ni Vindingstad ni Odermat nikada do sada nisu bili na pobedničkom postolju u Svetskom kupu.

Austrijanac Marsel Hiršer, vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa, trku je završio kao šesti sa 0,92 sekunde zaostatka za pobednikom.

Hiršer je prvi u generalnom plasmanu sa 1.448 bodova, drugi je Francuz Aleksis Panturo sa 963, a treći Kristofersen sa 908 bodova.

 

Komentari