Vesti Alpsko skijanje SK - Nevena Ignjatović do prvog boda Svetskog kupa u sezoni

Alpsko skijanje SK - Nevena Ignjatović do prvog boda Svetskog kupa u sezoni

Val d'Isere, FRA | 18.12.2015. | b92.net
nevena 18122016 vdisere640x389

Švajcarska skijašica Lara Gut slavila je na prvoj superkombinaciji sezone u francuskom Val d’Izeru, na kojoj je Nevena Ignjatović osvojila jedan bod.

Gutova je do druge pobede u ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa, a 14. u karijeri, došla ukupnim vremenom od 2:38.30 posle vožnje u spustu i slalomu.

Drugo mesto, sa samo jednom stotinkom zaostatka, zauzela je Amerikanka Lindzi Von, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Mihaela Kirhgaser iz Austrije.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 30. mesto i osvojila svoj prvi bod ove sezone u elitnom takmičenju.

Posle spusta, Vonova je bila 38 stotinki ispred Gutove, a pratila ih je Austrijanka Kornelija Hiter, dok je Nevena bila na 42. mestu, sa šest sekundi zaostatka. Kada je na red došao slalom, Kirhgaserova je iskoristila to što joj je to najjača disciplina i napredovala sa 20. pozicije, koju je držala posle prve vožnje.

Od najbolje tri posle prve vožnje, najviše vremena je izgubila Hiterova, da bi Gutova bez problema preuzela vođstvo, sa 91 stotinkom zaostatka, da bi Vonova na kraju morala da se zadovolji drugim mestom. Srpska skijašica osvojila je poslednji bod, sa sedam i po sekundi zaostatka u odnosu na Švajcarkinju.

Slovenka Maruša Ferk bila je bolja od ostalih na četvrtom mestu, ispred Margo Baile iz Francuske i Ragnhild Movinkel iz Norveške i tri Italijanke – Frančeske Marzalje, Elene Kurtoni i Johane Šnarf. Kurtoni i Šnafrova su podelile osmo mesto, a deseta je bila Vanja Brodnik iz Slovenije.

Vonova vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 480 bodova, a slede je Gutova sa 378 i Šveđanka Frida Hansdoter sa 315.

Skijašice u subotu u Val d’Izeru očekuje spust, a u nedelju se sele u Kurševel na veleslalom.

 

Komentari