Vesti Alpsko skijanje - Početak evropske turneje Svetskog kupa u Val d'Izeru i Sent Moricu

Alpsko skijanje - Početak evropske turneje Svetskog kupa u Val d'Izeru i Sent Moricu

| 08.12.2017. | www.eurosport.rs
stm2017 5

Nakon uzbudljivog vikenda brzih disciplina u Biver Kriku i Lejk Luizu, FIS Svetski kup u alpskom skijanju vraća se u Evropu. Prva takmičenja devojke očekuju u Švajcarskoj, u Sent Moricu, dok će se muškarci nadmetati u Val d'Izeru.

Prvi tehnički vikend u sezoni muškarci će odraditi u Francuskoj, u Val d'Izeru, gde su na programu slalom i veleslalom, dok će se devojke takmičiti na padinama gde je održano FIS Svetsko prvenstvo 2017, u premijernoj alpskoj kombinaciji i u dva super-veleslaloma.

Minuli vikend obeležili su velikani alpskog skijanja, koji su pobedama najavili uspešnu sezonu nakon oporavka od povreda. Leteći Viking, Aksel Lund Svindal je upisao svoju 33. pobedu u karijeri, na spust takmičenju u Biver Kriku, nakon što je sanirao povredu kolena, koju je zadobio u Kicbilu prošlog januara. Marsel Hiršer je upisao trijumf u veleslalomu, što je prva pobeda za Austrijanca nakon što je letos povredio skočni zglob.

Devojke su se nadmetale u Lejk Luizu, gde je Kornelija Huter iz Austrije nakon duge pauze zbog povrede došla do svoje prve spust titule. Subota je donela veliko iznenađenje, jer je najbolja slalomašica sveta slavila u najbržoj alpskoj disciplini, Mikaela Šifrin je bila neuhvatljiva za konkurentkinje u spustu u Lejk Luizu.

Nakon podviga u Kanadi, Mikaela Šifrin je dala do znanja svima da je glavna konkurentkinja za osvajanje FIS Svetskog kupa u alpskoj kombinaciji, jer Amerikanka već dugo dominira u tehničkim disciplinama, a od ove sezone, postala je pretnja i najbržim skijašicama sveta.

Plan direktnih prenosa na Eurosportu:

8. XII
09:45 Alpska kombinacija - Super-G žene (prenos)
12:45 Alpska kombinacija - Slalom, Žene (prenos)

9. XII
09:15 Veleslalom 1. Trka Muškarci (prenos)
10:30 Super-G Žene (prenos)
13:00 Veleslalom 2. Trka Muškarci (prenos)

10. XII
09:15 Slalom 1. Trka Muškarci (prenos)
10:15 Super-G Žene (prenos)
13:00 Slalom 2. Trka Muškarci (prenos)

 

Komentari