Vesti Alpsko skijanje - Pobedom u Leviju Hiršer nastavio sa dominacijom u slalomu

Alpsko skijanje - Pobedom u Leviju Hiršer nastavio sa dominacijom u slalomu

Levi, FIN | 17.11.2013. | skijanje.rs
Levi2013HirscherMattKristoffersen640

Aktuelni pobednik Svjetskog kupa Austrijanac Marsel Hiršer (Marcel Hirscher), pobedio je u prvom slalomu u novoj sezoni u finskom Leviju i nastavio dominaciju u ovoj tehničkoj disciplini. Ovo je njegova stota slalomska pobeda u Svetskom kupu. Pobedu je ostvariio sa vremenom 1:45,42 minuta svojim karakterističnim stilom vožnje, uz puno grešaka ali i još bolje ispravljanje istih.

Hiršer je za trijumf u Leviju pored trofeja i novčane nagrade dobio i irvasa, kojem je dao ime Ferdinand.

Najbrži u prvoj, u drugu vožnju je ušao sa 22 stotinke prednosti ispred Nemca Felixa Neureuthera (Felixa Neureuthera) i 31 ispred zemljaka Maria Matta. Neureuther je drugu vožnju katastrofalno odradio i završio je tek na 28. mestu. Mario Matt je kao vodeći čekao Hirscherov nastup u drugoj vožnji i njegovu grešku, ali ne i dočekao i zauzeo je drugo mesto sa 62 stotinke zaostatka.

"Postaje malo dosadno. U svaku slalomsku trku ulazim kao favorit, no eto danas sam uspeo slaviti", rekao je Hirscher nakon prve pobede u sezoni.

Ivica Kostelić je trku završio na četvrtom mestu. Postolje mu je za 29 stotinki "oteo" senzacionalni Norvežanin Henrik Kristoffersen na trećem mestu, koga još nazivaju "novim Svindalom za tehničke discipline".

Sledili su ih Šveđanin Matijas Hargen, Patrik Taler iz Italije i Francuz Žan-Baptist Granž. Prvu desetoricu kompletirali su Austrijanac Benjamin Rajh, Sebastijan-Fos Solevag iz Norveške i Stiv Misilije iz Francuske.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se u američkom Biver Kriku, gde će su za dve nedelje na programu trke u brzinskim disciplinama, spustu i superveleslalomu. Naredni slalom vozi se 15. decembra u Val d’Izeru, u Francuskoj.

Galerija slika

Komentari