Vesti Alpsko skijanje - Norvežanin Kristofersen bojkotuje trku u Leviju

Alpsko skijanje - Norvežanin Kristofersen bojkotuje trku u Leviju

| 12.11.2016. | b92.net
kristofersen fis

Aktuelni vlasnik malog Kristalnog globusa u slalomu Henrik Kristofersen bojkotuje trku u Leviju (u nedelju 13.11.16.) zbog svađe sa Skijaškim savezom Norveške.

Ovaj 22-godišnji Norvežanin, koji osim pomenutog globusa već ima i olimpijsku bronzu, u sporu je sa zemljacima zbog sponzora. Poput Amerikanke Lindzi Von, Kristofersen je pred potpisivanjem ugovora sa kompanijom Red Bul prema kojoj mora da nosi kacigu sa oznakama austrijskog proizvođača energetskog pića, ali mu to ne dozvoljavaju u domovini jer je glavni sponzor norveške reprezentacije telekomunikacioni gigant Telenor.

Kristofersen je odlučio da slučaj preda na sud, kako bi bio izuzet u vezi sa izborom oznaka na kacigi, kao što je to ranije uradio Aksel Lund Svindal, koji je takođe "adut" Red Bula.

U međuvremenu, Kristofersen odbija da nastupi u Leviju na prvom slalomu sezone, što je dobra vest za aktuelnog vlasnika velikog Kristalnog globusa Marsela Hiršera, koji je uoči sezone imenovao upravo Norvežanina kao najvećeg rivala.

"Mislim da je to najbolja odluka za ceo tim", rekao je Kristofersen kojem je sponzor očigledno važniji od bodova u Svetskom kupu.

 

Komentari