Vesti Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović nastavlja pripreme na snegu u Argentini

Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović nastavlja pripreme na snegu u Argentini

Beograd | 11.08.2018. | skijanje, zurnal
nevenaignjatovic2011fb4a

Najbolja srpska alpska skijašica nevena Ignjatović ovih dana stiže na pripreme na snegu u Argentini. Predhodno je tokom jula obavila prvi ciklus kondicionoh priprema u Beogradu i na Zlatiboru.

Tokom priprena na Zlatiboru stručni tim Nevene Ignjatović je najavio detaljne planove za takmičenja u predstojećoj skijaškoj sezoni i njene treninge.

– Ove leta smo rešili da se posvetimo kondicionoj spremi, jer smo videli da smo prošle sezone postigli dobre rezultate, ali i da neke stvari možemo da podignemo na mnogo viši nivo – rekla je Ignjatović i dodala da oseća da je „blizu vrha”.

Menadžer njenog tima Todor Ignjatović predstavio je njene dosadašnje sportske rezultate.

– Ona je počela da skija sa četiri godina i u najmlađem uzrastu je osvojila sve što je moglo da se osvoji. Preko šest puta je bila u top 30. Imala je tri učešća na olimpijskim igrama, a sada je svrstana na osmo mesto svetske top liste, a na START listi se nalazi na dvanaestom mestu – kazao je Todor Ignjatović.

Glavni trener tima Matic Jeraša je predstavio stručni tim i rekao da su pripreme odavno počele.

– Zadržali smo logistiku slovenačkog „A tima”. Nevena je u prethodne dve godina radila u sklopu tog tima, oni imaju fenomenalnu logistiku. To su uslovi koji nama trebaju, a tu nam je i konkurencija, u odnosu na koje možemo videti gde smo mi – rekao je Jeraša.

On je dodao i da u poslednjem sklopu kondicionih treninga koriste svu infrastrukturu koju Zlatibor može da im ponudi, posle kog planiraju period odmora, nakon čega će koristiti skijašku halu u Holandiji ili Nemačkoj, pa kasnije i skijališta u Argentini.

– Nakon toga dolazim prvi ciklus takmičenja, mi to zovemo „skijaški cirkus”, prva takmičenja Svetskog kupa. Prvo takmičenje je u Austriji u oktobru, nakon kog sledi Finska, pa SAD, Sankt Moric (Švajcarska) i Francuska. Završavamo isto u Austriji u Zemeringu – kazao je Jeraša.

On je najavio i da je finale svetskog kupa sledećeg marta jedan od postavljenih ciljeva, da žele da pokažu da je Srbija skijaška nacija koja ulaže u taj sport i da započnu „agresivnu popularizaciju” skijaštva u Srbiji.

 

Galerija slika

Komentari