Vesti Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović na 17. mestu u ukupnom plamanu alpske kombinacije

Alpsko skijanje - Nevena Ignjatović na 17. mestu u ukupnom plamanu alpske kombinacije

La Thuile, ITA | 01.03.2020. | sport.blic.rs
nevena cm 24022019 1 100x608

Najbolja srpska skijašica, Nevena Ignjatović, okončala je sezonu kada je alpska kombinacija u pitanju. Dvadesetdevetogodišnja Kragujevčanka je u ovoj disciplini završila kao 17. u generalnom plasmanu, osvojivši 29 bodova.

Ignjatovićeva je u januaru bila 20. u trci u austrijskom Altenmarktu, osvojivši 11 bodova, a prošlog vikenda, u švajcarskoj Kran Montani, završila je na 14. mestu, osvojivši 18 bodova.

Najbolja u alpskoj kombinaciji za sezonu 2019/20 je Italijanka, Federika Brinjone sa osvojenih 1378 bodova. Druga u generalnom plasmanu je Švajcarka, Vendi Holdener, a treća Čehinja Ester Ledecki.

Posledlja trke Alpske kombinacije u sezoni 2019/2020 koja je bila na programu u nedelju 01. marta u italijankom ski centru La Thuile je odložena. Tačnije u subotu je vožen Super G na kome je Nevena bila 38. ali u nedelju nije bilu uslova da se trka održi zbog snega koji je napadao u toku noći. Tako da se ta ukupni plasman boduju do sada izvožene trke.

„Na veliku žalost u toku noći je palo puno snega i alpska kombinacija u La Tuju, ujedno poslednja planirana za ovu sezonu, je otkazana. Imala sam ogromnu želju da dam sve od sebe i napadnem visoke pozicije. Izvukla sam moj omiljeni startni broj, četvorku. Ovo je viša sila i jednostavno to je to. Završila sam na 17. poziciji u Svetskom kupu u ovoj disciplini. Svakako dobra pozicija za napad naredne godine, kada me očekuje i Svetsko prvenstvo u Kortini“, rekla je Nevena Ignjatović.

Svetski kup se nastavlja u tehničkim disciplinama u švedskom Areu. Potom sledi finale Svetskog kupa, u kome će se takmičiti 25 najboljih skijašica.

        Izvor:  sport.blic.rs  D. N.  01.03.2020

 

Komentari