Vesti Alpsko skijanje - Neće biti Američke turneje FIS Svetskog kupa

Alpsko skijanje - Neće biti Američke turneje FIS Svetskog kupa

| 21.08.2020. | skimag.com
827killingtonworldcup 960x584

Međunarodna skijaška federacija (FIS) saopštila je da su severnoameričke trke FIS Svetskog kupa u Alpskom skijanju otkazane. Trke koje su se tradicionalno u decembru održavale u ski centrima Lake Louise, Killington i Beaver Creek nisu više u kalendaru za predstojeću takmičarsku skijašku sezonu.

Zbog pandemije koja je u toku, organizatori su kreirali kompletan program Svetskog kupa koji će se održati isključivo na evropskom kontinentu i uključiti predložene dodatne trke u Francuskoj i Švajcarskoj kako bi nadoknadili trke koje se neće vozitu u Severnoj Americi.

„Cilj FIS-a je da sprovede ceo program takmičenja za Svetski kup, štiteći zdravlje i dobrobit svih učesnika u najboljoj mogućoj meri“, saopštili su u FIS-u. „Ovo preusmeravanje FIS kalendara Svetskog kupa zadovoljava taj cilj tako što se fokusira na sigurnost takmičara, smanjenje putovanja i samim tim i zdravstvenih rizika.“

"Bila je snažna želja i motivacija američkih organizatora da se ove trke održe kako je predviđeno" - izjavio je Markus Waldner, glavni direktor FIS-a za muške trke. „Organizacija treninga i trka u SAD-u i Kanadi veoma su cenjene od strane takmičarskih timova. Ali trenutna, kao i kasnija moguća, ograničenja putovanja i odgovarajući karantinski propisi u oba smera između dva kontinenta, je na kraju dovelo do ovakve zajedničke odluke."

 

Komentari