Vesti Alpsko skijanje - Mikaela Šifrin pobedom u Semmeringu preuzela rekord u slalom

Alpsko skijanje - Mikaela Šifrin pobedom u Semmeringu preuzela rekord u slalom

Semmering, AUS | 29.12.2018. | b92.net
shiffrein semmerin 2018

Kategorije

Amerikanka Mikaela Šifrin pobedila je u slalomu u Semeringu i sa 36 pobeda u slalomu u Svetskom kupu postala najuspešnija skijašica svih vremena u toj disciplini. Ovom pobedom prestigla je legendarnu austrijanku  Marlies Šild, koja ima 35 slalom pobeda ostvarenih u poeriodu 2004 and 2014

Jedino švedski velikan Ingemar Stenmark ima više pobeda u slalomu od nje, ukupno 40 između 1974. i 1987. godine. Šifrin je pobedom u Semeringu postala prvi skijaš koja je ostvarila 15 pobeda u jednoj kalendarskoj godini u Svetskom kupu.

Amerikanka je bila ubedljiva u prvoj vožnji, a u ukupnom plasmanu je za 0,29 sekunde bila brža od drugoplasirane Petre Vlhove iz Slovačke, kao i 0,38 od švajcarske skijašice Vendi Holdener, koja je bila treća.

Sprpska skijašica Nevena ignjatović, sa startnim brojem 58 nakon prve vožnje zauzela je 38. mesto


Svetski kup muškaraca
Dominik Paris iz Italije ostvario je dve vezane pobede u dva dana Svetskog kupa, trijumfom u super džiju i dan ranije u spusti u Bormiju.

Paris je, posle pobede u spustu u petak, u subotu bio 0,01 sekundu brži od olimpijskog šampiona Matijasa Majera. To je bila 11. pobeda u karijeri za Parisa.

Trku na skijalištu Stelvio obeležila je nezgoda norveškog skijaša Stijana Saugeštada, koji je pao na leđa i vrat pre nego što se zaustavio na zaštitnoj ogradi. Njega je helikopter preneo u lokalnu bolnicu. Nije odmah bilo izveštaja o stanju.

           Foto: APA/AFP

Komentari