Vesti Alpsko skijanje - Mikaela Šifrin najbolja na "Zlatnoj lisici" u Kranjskoj Gori

Alpsko skijanje - Mikaela Šifrin najbolja na "Zlatnoj lisici" u Kranjskoj Gori

Kranjska Gora, SLO | 07.01.2018. | b92
Zlatalisica2018 592x360 kg

U Kranjskoj Gori je ovog vikenda 6 i 7. januara 2018. održana 54. Zlatna liscica - takmičenje FIS Svetskog kupa ua alpskom skijanju u disciplinama veleslalom i slalom za žene. Takmičnje se tradicionalno održava na Pohorju u Mariboru, ali je zbog nepovoljnih snežnih uslova premešteno u Kranjsku Goru. U subotu je vožena trka veleslaloma a u nedelju slaloma.

Na obe trke je pobedila Mikaela Šifrin i tako stigla do 40. pobede u karijerai i četvrte u nizu u ovoj godini.

Kranjska Gora, subota 06. januar 2018 - VELESLALOM
Američka skijašica Mikaela Šifrin pobednica je trke veleslaloma Svetskog kupa u Kranjskoj Gori kojom je došla do crvene majice namenjene vodećoj u disciplini. Amerikanka je do 39. pobede u karijeri, a osme u sezoni, došla u vremenu od minut, 47 sekundi i 40 stotinki. Ona je do trijumfa došla najviše zahvaljujući odličnoj prvoj vožnji posle koje je imala 86 stotinki bolje vreme od drugoplasirane Francukinje Tese Vorli. U drugoj vožnji imala je nekoliko grešaka i ostvarila je tek 21. vreme.

Vorli je na drugom mestu zaostajala 31 stotinku, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja prvi put u karijeri našla Italijanka Sofija Godja, sa 91 stotinkom lošijim vremenom od Amerikanke. Četvro mesto zauzela je Vendi Holdener iz Švajcarske, dok je Austrijanka Stefani Bruner završila na petom mestu.

Kranjska Gora, nedelja 07. januar 2018 - SLALOM

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobednica je slaloma svetskog kupa u Kranjskoj Gori. To je bila njena 40. pobeda u karijera i četvrta u nizu u ovoj godini. Šifrin je trijumfovala sa vremenom od minut 43 sekunde i pet stotinki, što je za 1,64 sekundu bolje vreme od drugoplasirane Fride Hansdoter iz Švedske.

Vendi Holdener iz Švajcarske zauzela je treće mesto, dok je naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović zauzela 25. mesto i tako osvojila novih šest bodova u Svetskom kupu. Šifrin vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1281 bodom, dok drugoplasirana Vendi Holdener ima 560 bodova, a treća Vlhova sa 554 boda.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović završila je na 25. poziciji u vremenu 1:50.23 i tako uzela šest bodova. Nevena Ignjatović trenutno zaumzima 78. mesto u generalnom plasmanu sa 31 bodom.

Sledeća trka vozi se u utorak, na programu je slalom u austrijskom Flahauu.

Foto: FIS

 

Komentari