Vesti Alpsko skijanje - Marko Vukićević teško povređen na treningu spusta u Švajcarskoj

Alpsko skijanje - Marko Vukićević teško povređen na treningu spusta u Švajcarskoj

Saas Fee, SUI | 08.10.2019. | www.rts.rs
vukicevic Val gardena8

Reprezentativac Srbije u alpskom skijanju, Marko Vukićević doživeo je tešku povredu tokom priprema na glečerskom delu ski centra Saas Fee u Švajcarskoj.

Marko je tokom zajedničkog treninga spusta sa kolegama iz švajcarske reprezentacije, doživeo težak pad, saopštio je Ski savez Srbije, a prenosi portal RTS.

On je helikopterom hitno prebačen u bolnicu u Vispu gde je ustanovljeno da ima prelome potkolenice i ruke i gde je uspešno operisan.

Nakon operacije koja je trajala oko dva časa, Marko je izjavio da su povrede sastavni deo ski sporta i da očekuje da će se nakon oporavka vratiti takmičarskom skijanju.

Vukićević je učesnik Zimskih Olimpijskih Igrara u Sočiju 2014. godine i Pjongčangu 2018, Svetskih prvenstava 2013, 2017, 2019, stalni učesnik je takmičenja u FIS Svetskom kupu u disciplinama spust i super veleslalom.

 --------

Najbolji srpski skijaš Marko Vukićević nalazi se u Švajcarskoj na desetodnevnim treninzima spusta i superveleslaloma na glečeru Saas Fee. Dok mnoge evropske ekipe imaju poteškoće sa pronalaženjem staza za treninge brzih disciplina, srpski skijaš je dobio mogućnost da trenira sa najboljim ekipama u vrhunskim uslovima, na odlično pripremljenoj stazi.

Sa trenerom Milošem Tomićem i serviserom Milanom Pejićem, zajedno sa austrijskim i švajcarskim takmičarima iz Svetskog kupa, Marko Vukićević radi na nadmorskoj visini od 3.500 metara. Treninzi su organizovani kao na trci, staza je celom dužinom zaštićena mrežom, postavljeni su satovi za merenje brzine, a posle vožnje je moguća video analiza. Tokom treninga koristi više pari skija kako bi testirao koje su najbrže.

"Ovo su moji prvi treninzi spusta u novoj sezoni. U kondiciji sam, na treninzima sam brz, što mi daje volju i samopouzdanje za predstojeće trke Svetskog kupa", Izjavio je Marko Vukićević po dolasku u Švajcarsku.

      Izvor: RTS.RS

Komentari