Vesti Alpsko skijanje - Marko Vukićević drugi na Južnoameričkom SAC kupu u Čileu!

Alpsko skijanje - Marko Vukićević drugi na Južnoameričkom SAC kupu u Čileu!

La parva, Chile | 05.09.2018. | skisavez.com
marko vukicevic sascuup2019

Reprezentativac Srbije u alpskom skijanju, 26-godišnji Marko Vukićević zauzeo je 2. mesto na takmičenju u spustu na Južnoameričkom SAC kupu, voženom u ski centru La parva u Čileu u utorak 04. septembra 2018. Vukićević je i nakon druge trke spusta vožene istog dana zauzeo i odlično 7. mesto.

Vukićević je ovim rezultatom potvdio osvojene bodove i rezultate od prošle sezone, gde je ukupni pobednik Južno američkog kupa u 2017. godini.

U sredu 05. septembra nastupio je na dve trke Superveleslaloma, vožene istog dana. Na prvoj trci je zauteo 9. mesto a na drugoj trci nešto slabije 23. mesto.

Na Superveleslallom trci voženoj u utorak 11. septembra 2018. u ski centru El Colorado u Čileo, marko je ponovo bio drugi sa minimalnim zaostatkom od 11 stotinki iz pobednika, Nemca Manuel SCHMIDA. U sredu 12. septembra je vožena još jedna trka superveleslaloma na kojoj je Marko zauzeo 3. mesto sa 90 stotinki zaostatka iza dva slovenačka takmičara.

Na skijalištima u La Parvi i El Coloradu u Čileo Marko će nastupiti na osam trka u Super veleslalomu, spustu i alpskoj kombinaciji u okviru FIS Južno Američkog SAC kupa.


Komentari