Vesti Alpsko skijanje - Lindzi Von najavila da će sezona 18/19 biti poslednja

Alpsko skijanje - Lindzi Von najavila da će sezona 18/19 biti poslednja

| 13.10.2018. | Fis-ski
lindzi von 128519G08W01

Najuspešnija žena u istoriji alpskog skijanja objavila je u četvrtak 11. oktobra da će sezona 2018/19 biti njena poslednja na kojoj će se takmičiti u FIS Svetskom kupu u alpskom skijanju.

Lindzi Von (Lindsey Vonn) nastoji da dostigne rekordni rezultat Ingemara Stenmarka od 86 pobeda u Svetskom kupu koji je postavio još davne 1989. godine, ali kako izjavljuje, na kraju naredne sezone odlazi u takmičarsku penziju bez obzira da li će dostići Stenmarkov rezultat ili ne.

Sa 82 pobede u Svetskom kupu, nedostaje joj svega četiri pobede kojima bi dostigla rezultat Stenmarka, odnosno pet pobjeda kada bi ona postavila novi rekord. U sezoni 2017/18, osvojila je pet pobeda na trkama Svetskog kupa uprkos borbama sa povredama tokom svoje karijere i još jednog teškog pada na trci u Lake Louise-u 2017. godine.

"Ako ostvarim rekord, to bi bio san", izjavila je Lindzi Von za NBC Sports.  "Ako ne stignem do rekorda, mislim da sam imala neverovatno uspešnu karijeru bez obzira na sve. Ja sam i dalje najuspešnija skijašica na svetu."

Von planira da nastupa na svakoj Spust i Super-G trci u predstojećoj sezoni dok ne dostigne rekord. Za razliku od proteklih godina kada je i ona ušla u selektivne veleslalomske i slalomske trke (koja je započela na otvaranju sezone u Soldenu prošlog oktobra), ona će se fokusirati isključivo na discipline brzine. Zbog toga će njen debitantski nastup pedstojeće sezone FIS Svetskog kup 18/19. biti na prvoj spust trci u Lake Louisu u Kanadi 30. novembra 2018.

Prvobitno se nadala da će nastaviti profesionalnu sportsku karijeru dok ne dostigne Stenmarkov rekord, bez obzira na to koliko je godina potrebno. "Fizički, došla sam do tačke u kojem to nema smisla", rekla je Vonn. "Stvarno bih volla da budem aktivana i kada budem starija, tako da moram gledati u budućnost, a ne samo biti fokusirana na ono što je ispred mene".

 

Komentari