Vesti Alpsko skijanje - Kraj karijere Bode Milera, jednog od najvećih

Alpsko skijanje - Kraj karijere Bode Milera, jednog od najvećih

| 01.11.2017. | net.hr
bode m 33

Legendarni američki skijaš Bode Miller (40), osvajač šest olimpijskih medalja, objavio je u utorak 31. oktobra 2017. kako odlazi u sportsku penziju.

Miller je posljednji put skijao na Svetskom prvenstvu u Beaver Creeku 2015, ali nikad nije potvrdio kraj karijere. On je čak najavio da se ove sezone vraća u Svetski kup, ali se na kraju predomislio i objavio svoje povlačenje.

“Imao sam dugačku karijeru, ali više ne uživam u skijanju”, prenose agencije Millerovu izjavu.

Osobeni Bode Miller, otac četvero djece, je 2010. godine u Vancouveru osvojio olimpijsko zlato u kombinaciji, a osim toga, ima još tri srebra i dvije bronze. Četiri puta je bio svetski prvak i dva puta osvajač Velikog kristalnog globusa za ukupnu pobedu u Svetskom kupu.

Samo jedan skijaš, Austrijanac Benjamin Raich, ima više nastupa (441) u Svetskom kupu od Millera (438), a sa 33 pobede u ovom takmičenju Amerikanac je na osmom mestu večne lestvice. Jedan je od samo petorice skijaša koji su tokom karijere ostvarivali pobede u svih pet disciplina u Svetskom kupu – ima devet pobeda u veleslalomu, osam u spustu, šest u kombinaciji i po pet u slalomu i super G-u.

 

Galerija slika

Komentari