Vesti Alpsko skijanje - Još jedna pobeda Viktorije Rebenzburg u veleslalomu

Alpsko skijanje - Još jedna pobeda Viktorije Rebenzburg u veleslalomu

Killington, USA | 25.11.2017. | b92.net
Viktorija Rebenzburg kl

Nemačka skijašica Viktorija Rebenzburg pobednica je trke veleslaloma u američkom Kilingtonu u okviru Svetskog kupa. Ona je do druge pobede u sezoni, a 15. u karijeri, došla u vremenu od minut, 57 sekundi i 63 stotinke.

Američka skijašica Mikaela Šifrin, za razliku od trke na otvaranju seone u Zeldenu, uspela je da se nađe na podijumu, odnosno zauzme drugo mesto sa 67 stotinki zaostatka.

Italijanka Manuela Melg zauzela je treće mesto sa sekund i 49 stotinki zaostatka, dok se Austrijanka Stefanu Bruner našla na četvrtom mestu, a peta je bila Federika Brinjone iz Italije.

Prvih deset kompletirale su Francuskinja Tesa Vorli, Švedjanka Frida Hansdoter koja je napredovala za osam pozicija dobrom vožnjom u drugoj seriji, Slovenka Ana Drev, Švajcarkinja Melani Mejard i Slovakinja Petra Vlhova.

Na ovoj trci je nastupila i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović. U prvoj vožnji je zauzela 39. mesto sa 4.04 sekunde zaostatka za vodećom nemicom. Nije uspela da ostvari plasman među prvih 30 i time stekne pravo za nastup u drugoj vožnji.

U poretku veleslaloma vodeća je Rebenzburg sa 200 bodova, a prati je Šifrin sa 125, dok su na deobi trećeg mesta sa 120 bodova Melg i Vorli. Šifrin je vodeća u generalnom plasmanu sa 205 bodova, pet manje ima Rebenzburg, dok je Vlhova treća sa 141.

Naredna trka Svetskog kupa voziće se sutra, takodje u Kilingtonu, kada je na programu slalom.

--------------------------------------------

Mikaela Shiffrin pobedila u slalomu
Nakon jučerašnje trke veleslaloma za dame, u Killingtonu je preko noći došlo do neočekivano velikog pada temperature. Duž piste za vreme takmičenja, neprestano je duvao vetar. Teški zimski uslovi, vidljivost loša pa su od kompletne opreme, takmičarkama najvažnije bile brile!

Amerikanka Mikaela Shiffrin je odlično vozila u obe vožnje i na kraju bila prva sa 1,67 sekundi prednosti u odnosu na trenutnu konkuretkinju Petru Vlhovu iz Slovačke. Kao treća na pobednički podijum se popela austrijanka Bernadette Schild, sestra ex-šampionke u slalomu Marlies-Raich-Schild.

Dobro sam vozila, bila sam agresivna, napadala sam. Odavno se nisam osjećala tako sigurno kao danas“-izjavila je Shiffrin.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović je nakon prve vožnje zauzela 35. mesto

Trka slaloma je bila napeta sa puno odustajanja uz borbu takmičarki protiv vremenskih neprilika.

Ski cirkus seli u Beaver Creek–USA.

Komentari