Vesti Alpsko skijanje - Istorijska pobeda Petre Vlhove za Slovačku

Alpsko skijanje - Istorijska pobeda Petre Vlhove za Slovačku

Semmering, AUS | 28.12.2018. | FIS. b92
vlhova semmering 3

Petra Vlhova je ispisala istoriju za Slovačku tako što je u petak 28. decembra 2018. pobedila u veleslalomskoj trci FIS Svetskog kupa u Semmeringu u Austriji. To je bio prvi podijum na Svetskom kupu i pobeda u veleslalomu za nekog skijaša iz Slovačke.

Vlhova je imala brojne navijačekoji su stigli iz obližnje Bratislave. Ona je bila četvrta posle prve vožnje, ali je odlično skijala u drugoj. To je ujedno bio i prvi podijum i pobeda u veleslalomu za skijašicu koja ima četiri pobede u slalomu.

Vodeća u generalnom plasmanu Mikaela Šifrin doživela je debakl, pošto je završila kao peta, iako je bila najbrža posle prve vožnje.

Aktuelna šampionka u veleslalomu Viktorija Rebensburg, sa najbržim drugim tokom dana, bila je druga, iako je posle prve trke zauzimala tek 10. mesto.

Tesa Vorli iz Francuske upotpunila je podijum i osvojila treće mesto, nakon što je zauzimala sedmu poziciju nakon prve vožnje.

Naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović je zauzela 38. mesto. Imala je startni broj 32, a za plasman u drugu vožnju imala je zaostatak od 40 stotinki.

Skijašice u subotu u Semmeringu, sa početkom u 10:30 voze trku slaloma. Šifrin će u subotu imati priliku da obori rekord, ako pobedi na slalomu, u poslednjoj ženskoj trci u 2018. godini.

 

Komentari