Vesti Alpsko skijanje - FIS Svetski kup u Špindleruvom Mlinu i Kranjskoj Gori

Alpsko skijanje - FIS Svetski kup u Špindleruvom Mlinu i Kranjskoj Gori

CZE, SLO | 07.03.2019. | eurosport.rs
sm kg2019

Poslednji takmičearski vikend pre finala sezone počinje u petak 8. marta 2019, kada će dame voziti veleslalom u češkom skijaškom centru, uz direktan prenos na Eurosportu.

Nakon tri uspešna takmičenja 2005, 2008. i 2011. godine, Špindleruv Mlin po četvrti put će biti domaćin još jednog takmičenja. Ovog puta očekuju nas poslednje trke Svetskog kupa slalom i veleslalom za dame, pre velike završnice u Andori. Biće to uzbudljivo nadmetanje koje će odlučiti ko će se kvalifikovati za finale Svetskog prvenstva.

Očekuju nas dva dana ispunjena najboljim skijanjem. Za 8. mart zakazane su trke u disciplini veleslalom, dok će dan kasnije dame nastupati u kategoriji slalom.

Među favoritima, u obe discipline, izdvaja se dvostruka pobednica Svetskog kupa, Mikejla Šifran. U svojoj dosadašnjoj karijeri Šifranova je upamćena i kao najmlađa osvajačica zlatne medalje u slalom, kada je 2014. godine na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, sa samo osamnaest godina osvojila zlatnu medalju.

Takođe, ova dvadesettrogodišnja Amerikanka već je obezbedila svoj šesti slalom kristalni globus.

Dok se dame budu takmičile u Češkoj, muškarci će svoje umeće na snegu pokazati u Sloveniji. Prvog dana vikenda na Kranjskoj Gori zakazane su trke u disciplini veleslalom, dok će se u nedelju voziti trke slalom.

Šestostruki pobednik Svetskog kupa i višestruki prvak sveta, Marsel Hiršer, i ove godine važi za favorita. U svakoj od prethodnih sedam sezona Svetskog kupa osvojio je Veliki kristalni globus, što je rekord i među muškarcima i među ženama.

Direktne prenose trka pratite 8, 9 i 10. marta na Eurosportu.


             eurosport.rs, By Predrag Vukanovic


Komentari